Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών


ΣΑΜΑΡΑΣ
Σας καλοσωρίζω, Βαγγέλη, Φώτη στο στολισμένο Μαξίμου. Είναι η τελευταία σύσκεψή μας πριν το τέλος του κόσμου. Αυτό που λυπάμαι είναι πώς θα καταστραφεί ό, τι δημιουργήσαμε ως τρικομματική κυβέρνηση με τόσο κόπο και θυσίες,  για το τσάκισμα του ελληνικού λαού. Να μην καταγραφεί παρακαλώ  στα πρακτικά η λέξη "τσάκισμα".
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Από τα ίδια συναισθήματα διακατέχομαι  και εγώ, Αντώνη.Ξέρεις τι είναι  να έχεις δημιουργήσει με τόσο κόπο τόσο έργο για τη χώρα  και σε μία στιγμή να καταστρέφεται; Μιλώ για το χαράτσι, που δημιούργησα από του μηδενός.
Όταν το έβαζα δεν το περίμενα ότι θα συζητιέται ακόμα και σήμερα.  Πρώτο θέμα είναι συνέχεια το χαράτσι μου, πώς τσάκισα τον απλό κόσμο. Να μην καταγραφεί παρακαλώ  στα πρακτικά η λέξη "τσάκισα".


ΚΟΥΒΈΛΗΣ
Θα συμφωνήσω και με τους δυο σας, αν και προς τα έξω πρέπει να βγάλω ότι διαφώνησα πάλι, σύμφωνα με την κόκκινη γραμμή της ΔΗΜΑΡ. Να μην καταγραφεί παρακαλώ  στα πρακτικά η λέξη "ΔΗΜΑΡ".
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
 Το τέλος του κόσμου, σαν φράση, πάντως μ´ αρέσει. Μου θυμίζει το τέλος ακινήτων.
ΣΑΜΑΡΑΣ
Είμαι ευτυχής με μερικά πράγματα, πέραν της αναβάθμισής μας, που δείχνει ότι κλάνει ο πεθαμένος. Μικρά αλλά πολύ σημαντικά. Πχ σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ είπε  στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής  και μπράβο του, ότι η ΔΕΗ είναι η καλύτερη να εισπράττει το χαράτσι...
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
... εγώ το καθιέρωσα τα χαράτσι!
ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Θα συμφωνήσω και με τους δυο σας.
ΣΑΜΑΡΑΣ
Είναι τα μικρά πράγματα που σε κάνουν να συγκινείσαι. Η ΔΕΗ ζητάει αύξηση 49%. Όχι 50% που θα έριχνε το ηθικό του λιμασμένου λαού .Να μην καταγραφεί παρακαλώ  στα πρακτικά η λέξη "λιμασμένου". Εννοείται ότι δεν τα λέμε έξω αυτά, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος πεινάει. Το είπε και η Μαρία Σπυράκη  με το γαλάζιο κασκόλ απέξω.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Εμένα θα μου πεις για πείνα Αντώνη; Μόλις τρώω, πεινάω πάλι. Τι στο διάολο πράγμα είναι αυτό;
ΣΑΜΑΡΑΣ
Εν πάση περιπτώσει το βασικό μας θέμα  είναι η ανάπτυξη. Αλλά, μαλακίες.Για ποια ανάπτυξη να συζητήσουμε όταν σε τρεις μέρες έχουμε το τέλος του κόσμου; Να μην καταγραφεί παρακαλώ  στα πρακτικά η λέξη "ανάπτυξη".
ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Θα συμφωνήσω και με τους δυο σας.

( Από την Εφημερίδα των Συντακτών)

3 σχόλια :

  1. ΑΥΤΟΝΟΜΑ26/12/12 12:23

    Πάνε κι αυτά τα Χριστούγεννα. Με το καλό να περάσει και η Πρωτοχρονιά να συμμαζευτούμε να δούμε τι θα κάνουμε. Αλλά ό,τι και να κάνουμε, μία είναι ουσία...
    --Ότι δεν υπάρχει αθανασία, με διέκοψε ο φιλόσοφος Θανάσης
    ****************
    Τι τραβάει κι αυτή η κυβέρνηση από τους αντιμνημονιακούς! Τριτοκομματική την ανεβάζουν, τριτοκομματική την κατεβάζουν, λες και είχαμε ευτυχήσει με τις μονοκομματικές τόσα χρόνια. Λες και είναι ύβρις το τριτοκομματική.
    Τουλάχιστον να τη λέγανε τριτοκοσμική!
    --Από το στόμα μου το πήρες, είπε του διαόλου ο μπάρμπας μου.

    ***************
    Τριτοκοσμική κυβέρνηση θα πει να μην ξέρει η πεφωτισμένη δεξιά μας, τι ποιεί η σοσιαλοαριστερή αριστερά μας . Να μην ξέρει δηλαδή ο δίκαιος Ρουπακιώτης τί έκανε τις προάλλες στο Καστελόριζο ο εθνικοαμυνόμενος Πάνος .
    –Έβαζε τους φαντάρους να τηλεφωνούν στον Πρωθυπουργό, είπε ο ελληναράς Λιάκος.
    ****************
    --Πώς πέρασες τα Χριστούγεννα, θειά ;
    --Δόξα σοι ο Θεός , καλά θα έλεγα.
    – Θα...έλεγες ;
    -- Ναι, μου έλλειψε ο Τσίπρας. Έπρεπε, χρονιάρες μέρες, να φύγει τόσο αλάργα και να μας αφήκει μονάχους ; Δεν το καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/12/12 12:30

    τα Χριστούγεννα φύγανε αλλά οι κουφάλες μείνανε Αβαδαιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/12/12 18:58

    χθες ανήμερα τα χριστούγεννα φάγαμε κρέας και είχε και επιδόρπιο.
    Παρακαλώ το τελευταίο να διαγραφεί από τα σχόλια, φοβάμαι νέα μέτρα.
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.