Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ


Και πάνω που πάει να ψηφιστεί η παράδοση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους, τζογαδόρους, ύαινες, φίδια (όχι φίδια που έλεγε κι ο Χάρης) ξαφνικά από όλα τα σπίτια, τις δουλειές, τα καφενεία, τις πλατείες, τους δρόμους αρχίζουν να ξεπετάγονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κατευθύνονται στη Βουλή. Μπαίνουν μέσα και  ....

«Ξύπνα παιδάκι μου. Χτύπησε το ξυπνητήρι και δεν το άκουσες. Θα αργήσεις στη δουλειά και δεν πρέπει τέτοιες μέρες....»

Κοίταξα γύρω μου, το ρολόι μου, το φως που είχε χαράξει και τη μάνα μου. Τι έγινε ρε μάνα? Τι να γίνει μου λέει. Τρέξε γιατί θα αργήσεις.

Σηκώθηκα κι έφτιαχνα ένα καφέ. «Δε σου είπα το φοβερό» μου λέει ξανά η μάνα μου. Ο Θανάσης ο τρελιάρης βρε... ναι τι, λέω εγώ,
Σηκώθηκε σήμερα κατέβηκε στο Σύνταγμα και προσπάθησε να μπει στη Βουλή. Τον έχουν μπουζουριάσει το φουκαριάρη και τον έστειλαν στο τρελάδικο. Το δύστυχο από τότε που πέθανε η γυναίκα του τα έχασε

Γιατί ήθελε να μπει στη Βουλή ο Θανάσης ρε μάνα? Γιατί ξεπουλάνε τη χώρα μας έλεγε και φώναζε. Το φουκαριάρη.  Ποιος ξέρει τι όνειρο είδε μέσα στο σαλεμένο μυαλό του. Άντε πήγαινε τώρα για τη δουλειά, να μην έχουμε τραβήγματα.

Για φαντάσου σκέφτηκα,  την πιο θλιβερή μέρα της νεώτερης ιστορίας μας,  την ώρα που υπογράφεται το σύμφωνο παράδοσης της χώρας, μόνο ο Θανασάκης ο τρελός κατέβηκε στο δρόμο και το πάλεψε...

(όλα τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία ενός ονείρου, τίποτα περισσότερο...)

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος17/1/13 09:06

    τωρα που κυρηξε τον πολεμο στην ανεργια η κυβερνηση μην πολυκυκλοφορεις και σε παρει καμια αδεσποτη...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/1/13 09:09

    ΣΤΟΥ ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΤΟ ΠΛΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/1/13 09:21

    στο ευρωκοινοβουλιο προχθές ψηφισαν την «έκθεση Σέρκας» , τα κόμματα , το ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι - Πράσινοι και ΛΑ.Ο.Σ. το αναφαίρετο δικαίωμα των επιχειρήσεων να κάνουν όποιες αναδιαρθρώσεις κρίνουν αναγκαίες για την κερδοφορία τους, απολύσεις, γενικευμένη εφαρμογή της προσωρινής - ελαστικής απασχόλησης, ευελφάλεια, όλες δηλαδή τις αναδιαρθρώσεις για αύξηση της κερδοφορίας τους και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
    Για τις απολύσεις προτείνει προγράμματα κατάρτισης, ενώ για τους ανέργους, προτείνει μέτρα ψυχολογικής στήριξης!

    εκτός απ' αυτή την έκθεση, υπάρχει και η άλλη «έκθεση Σέρκας» που δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν ωράριο μέχρι 13 ώρες τη μέρα για 6 μέρες τη βδομάδα, δηλαδή 78 ώρες τη βδομάδα χωρίς πληρωμή υπερωρίας και το λεγόμενο ενεργό - ανενεργό χρόνο, που σημαίνει ότι ο εργοδότης χρησιμοποιεί όσες ώρες θέλει τον εργαζόμενο στη διάρκεια της μέρας στην επιχείρηση, αλλά να θεωρεί ότι τον χρησιμοποιεί λιγότερες και να τον πληρώνει λιγότερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/1/13 10:53


    ...«ευελφάλεια»!
    Η κ. Αννα Διαμαντοπούλου! Εγραψε χτες (στα «ΝΕΑ» το 2005 (με αφορμή τα Εργασιακά):
    «Απέναντι στην αμερικανική ευελιξία θέτουμε (στην ΕΕ) την ευελφάλεια»...

    Τι είναι, λοιπόν, η ...«ευελφάλεια»; Ιδού η εξήγηση της ίδιας της δημιουργού: Είναι μια σύνθετη λέξη, που, όπως σημειώνει, έχει προκύψει (στο μυαλό της) από τη διασύνδεση των λέξεων «ευελιξία + ασφάλεια». Ως εκ τούτου ...«ευελφάλεια»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/1/13 10:57

    ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΟΠΛΑΣΤΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/1/13 11:00

    Πρόκειται για την γλωσσική κουτοπονηριά που περιέγραφε ο Όργουελ στο 1984: το ζήτημα για την εξουσία είναι να περιγράφει τα πάντα με θετικούς όρους, όπως ευελιξίες και ασφάλειες, ώστε να μην δίνει κανείς σημασία στο περιεχόμενό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/1/13 12:02

    ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.