Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο θάνατος είναι κοντά!


Αυτή την στιγμή στην Ελληνική κοινωνία και με τις κοινωνικές ανακατατάξεις που γίνονται δημιουργούνται κάτι περίεργες καταστάσεις που έχουν την βάση τους σε ένα πράγμα. Τον τρόπο που έμαθε ο καθένας να ζει τα πράγματα που έρχονται και όπως έρχονται. Για παράδειγμα μια γενιά μεταπολεμική, μια γενιά μεταπολιτευτική και μια γενιά μετά το ενενήντα.

Ξεκινώντας από την μεταπολεμική γενιά που έμαθε να ζει την φτώχεια και την ανέχεια χωρίς να διαμαρτύρεται. Είχε να φάει, έτρωγε. Δεν είχε να φάει, δεν έτρωγε και δεν διεκδικούσε το φαγητό γιατί απλά δεν το θεωρούσε δεδομένο. Είχε, αν είχε, μια φορεσιά για τις καλές και 
επίσημες μέρες και μια δυό για τις καθημερινές, αν είχε, και δεν είχε απαιτήσεις για να έχει δεύτερη ή τρίτη και δεν διεκδικούσε. Όλα ήταν μέσα στο παιχνίδι των δεδομένων. Και στάνταρ δεδομένο δεν υπήρχε. Όλα ρευστά και δυνατά ή αδύνατα. Η ανεργία στο μάξιμουμ  και τα πολιτικά μέσα παντού απαραίτητα, ακόμη και για κρεβάτι στο νοσοκομείο. Γινόταν σλόγκαν της εποχής “Ποιόν πολιτικό έχετε εσείς;”. Σ’ όσους θεωρούσαν την διαδικασία άδικη επιβραβεύονταν με την … αδικία!
Η δεύτερη γενιά η μεταπολιτευτική ήταν τα παιδιά της προηγούμενης γενιάς που ότι αυτοί στερήθηκαν, από λεφτά, φαγητό, σπουδές, περιουσία φρόντισαν να μην τα στερηθούν τα παιδιά τους. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν με μεγαλύτερη δημοκρατική διάθεση και απαιτήσεις. Με το πρωινό τους, το μεσημεριανό τους και το βραδινό τους. Τα ρούχα με επώνυμο χαρακτήρα, τις σπουδές, τα φροντιστήρια. Το φαγητό έγινε ένα πάγιο δεδομένο. Το ψυγείο πάντα γεμάτο και οι διαφορές εντοπίζονταν μόνο μεταξύ των τάξεων που άρχισαν ήδη και αναπτύσσονταν και ξεχώριζαν.

Η τρίτη γενιά είναι η πλέον απαιτητική. Δεν έλειψε ποτέ της και από τίποτα. Ρούχα επώνυμα και πανάκριβα, έτοιμα φαγητά, σπουδές σε ιδιωτικά κολέγια και ύστερα ασχέτου ικανότητας σπουδές πληρωμένες στην αλλοδαπή. Διασκέδαση σε όλους τους τομείς και σε όλα. Διακοπές σε εξωτικά μέρη με δαπανηρές διαμονές. Ακριβά αυτοκίνητα και διπλά σπίτια. Υπερπολυτελή σκάφη μέχρι και αεροπλάνα.

Κι όλα αυτά εξυπηρετούνταν από πολλαπλούς μισθούς, μαύρο χρήμα και αφορολόγητο. Από μια ροή χρήματος από αμέτρητες πηγές με διαβολικούς δρόμους και εφευρέσεις για να μην ανευρίσκεται η προέλευση. Αλλά το χρήμα φωνάζει και βγάζει μπόχα. Δεν κρύβεται, όπως και ο βήχας. Τα παράγωγά του φωνάζουν, κραυγάζουν. Το θέμα είναι όμως ποιος ακούει.

Τώρα στην κατηφόρα με αντίστροφη φορά.

Και η πρώτη μεταπολεμική γενιά κάνει μια απλή σκέψη “Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα, δεν βαριέσαι το πολύ πολύ να καθίσουμε πάλι σε μια φέτα πλαστό αλειμμένη με σάλτσα ή λάδι και ρίγανη. Ένα βρακί του γιού μπαλωμένο και μια παλιά φόρμα από αυτές που ευτυχώς δεν πέταξε η ξέφρενη αφθονία της μιας χρήσης. Και στην τελική βρίσκομαι πιο κοντά στην αποδημία. Δεν θα υποφέρω και πολύ.

Η δεύτερη μεταπολιτευτική δεν νομίζω να αποδεχτεί εύκολα αυτή την κατηφόρα με παράλληλη στέρηση όλων αυτών που μεγάλωσε. Θα διεκδικήσει μέχρις ενός σημείου κάποια δικαιώματα. Αλλά κοντά στον κουρασμένο μπαμπά και μαμά εθίστηκε στην αναπαυτικότητα του καναπέ και δυσκολεύεται να τον εγκαταλείψει. Άλλωστε δεν χρειάστηκε να το ξανακάνει και η πρώτη φορά πάντα είναι δύσκολη

Και τέλος έρχεται η νέα γενιά που δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε από αυτά που επιχειρούν να της στερήσουν. Αυτή είναι η γενιά που θα απαρνηθεί τον καναπέ γιατί απλά ποτέ δεν κάθισε επάνω του. Ζούσε πιο ψηλά και από καναπέδες και συμβιβασμούς. Και καλά κάνει

Το ότι άνθρωποι προερχόμενοι από την πρώτη γενιά παλεύουν να μας επαναφέρουν στον καιρό της πρώτης γενιάς ΔΕΝ μπορεί να είναι αποδεκτό. Από τον μεταπόλεμο μέχρι σήμερα πέρασαν εξήντα τόσα χρόνια ικανά να διαμορφώσουν άλλες συνθήκες ζωής εντελώς άσχετες με αυτές της δεκαετίας του πενήντα. Η επιστροφή πενήντα και εξήντα χρόνια πίσω απασχολεί μόνον την έρευνα της επιστήμης  για χωροχρονικά ταξίδια.

ΑΡΑ: Η χάραξη της πολιτικής για τα επόμενα χρόνια πρέπει να γίνει από την μεταπολιτευτική γενιά συνεπικουρούμενη από την επόμενη. Η προηγούμενη μεταπολεμική δυστυχώς ούτε για πολιτικός σύμβουλος δεν κάνει. Ας σταθεί στο περιθώριο και να κάνει τους αντικειμενικούς της απολογισμούς και να τους αποτυπώσει γραπτά για τις επερχόμενες γενιές. Κι ας αφήσει τους νέους να χαράξουν το παρόν και το μέλλον τους. Περισσότερο αυτούς αφορά

Τα πράγματα επιδεινώνονται ταχύτατα και ο χρόνος τρέχει ασταμάτητα προς τον μηδενισμό του. Ύστερα τα πάντα θα σιγήσουν γιατί θάναι η ώρα του θρήνου. Ποιος θα προλάβει  τί, και τι θα κάνει. Οψόμεθα. Αλλά ας αφήσουμε τουλάχιστον ένα περιθώριο δράσης σ’ αυτές τις γενιές που στο κάτω κάτω το δικαιούνται και μόνο από την αποτυχία της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς.

Θέλει απλά γαλαντομία Υπάρχει τέτοια;

22 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/1/13 20:54

    αν δεν μας δικαολογήσουν επαρκώς ,γιατί εν έτη 2013 που η παραγωγή αγαθων είναι τόσο ευκολη και ταυτόχρονατ τόσο τεράστια ,ότι εμείς πρέπει να στερούμεθα ακόμα και των βασικών αγαθών, καμία γενιά δεν έχει το δικαίωμα να μοιρολατρεί λες και όλα αυτά προέκυψαν μετά από φυσική καταστροφή.





























    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/13 21:11

    αλλαζουν οι καιροι....τοτε αμα συναντιοσαντε πατριωτες η ερωτηση που κυριαρχουσε ητανε..εφαγες ρε????αργοτερα η ερωτηση εγινε.. τι θα πιεις???και τωρα κοντα εγινε ...πως γεραντισαμε ετσι ρε?????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/1/13 21:17

    Eτσι ακριβώς είναι gerolyke
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαλλάχτηκαν δια δουλέματος Μπακογιάννη Κούβελας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/1/13 08:30

    άντε και στου .. Μαντέλη του... Ακι του... Παπακων/νου..του ....Παπαγεωργιου... μπορείτε να συμπληρώσετε τη λίστα και να της βρούμε και όνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/1/13 09:14

    Τσουκατου και ολων των υπουργων
    ευκολη ειναι λιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/1/13 10:14

    μη την γενικεύσουμε ,θα μας την βγάλουν άχρηστη. και συνεχίζω... Γιάννος ...
    list@ mazitafagame.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/1/13 10:40

    Η γυναίκα του πατριώτη μας που είναι στη λίστα λαγκάρντ είναι και κοντοχωριανή μας?????, γιατί κάπου πάει το δαιμονομυαλό μου........


    Πόσες ραχήλ έχει το παλιοχώρι μας????


    Βλέπω ότι τα κόκκαλα που μας αμόλυσαν τ΄αρπάξαμε σαν κάτι παλιοζάγαρα και τα πάμε πέρα δώθε...(για τα πολιτικά πτώματα στο κολοσιαίο εννοώ)

    Ο Μπούτας δεν θα κλείσει τους δρόμους και έτσι άδειασε τα βαρεμένα και τα μυαλοκαμμένα. Τσ τσ τσ τι σου είναι αυτοί του ΚΚΕ.....

    Τι διαφορά έχει το ¨γεραντήσαμε¨ από το καταντήσαμε????? (ψιλά γράμματα για τα εγγόνια μας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/1/13 10:44

    Ένας αυτοκράτορας στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι έφτασε η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή έναν από τα παιδιά του, έκανε κάτι διαφορετικό. Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. " Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας ως επόμενο αυτοκράτορα.".

    Οι νέοι ξαφνιάστηκαν! αυτός συνέχισε "Θα δώσω σήμερα στον καθένα σας ένα σπόρο, έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίζετε και να ξαναρθείτε εδώ μετά ένα χρόνο από σήμερα με ό,τι έχει φυτρώσει απ' αυτόν τον ένα σπόρο. Εγώ θα κρίνω τα φυτά που θα φέρετε κι αυτός, που θα διαλέξω το φυτό του, θα είναι ο επόμενος αυτοκράτορας!"

    Μεταξύ των νέων ένας που λεγόταν Λίνγκ, πήρε κι αυτός ένα σπόρο. Πήγε σπίτι του φύτεψε το σπόρο και τον πότιζε προσεχτικά.

    Ο Λίνγκ συνέχισε να παρακολουθεί το σπόρο του, αλλά τίποτα δεν φύτρωσε ποτέ. Πέρασαν 3 εβδομάδες, 4 εβδομάδες, 5 εβδομάδες κι ακόμα τίποτα. Οι άλλοι μιλούσαν με ενθουσιασμό για τα φυτά τους, ο Λίνγκ όμως δεν είχε φυτό και αισθανόταν αποτυχημένος.

    Άρχισε να πιστεύει ότι είχε σκοτώσει το σπόρο του. Όλοι οι άλλοι είχαν δέντρα και ψηλά φυτά, αυτός όμως τίποτα.

    Τελικά πέρασε ένας χρόνος και όλοι οι νέοι του βασιλείου έφεραν τα φυτά τους στον αυτοκράτορα για επιθεώρηση. Ο Λίνγκ είπε στη μητέρα του ότι δεν θα πήγαινε μια άδεια γλάστρα, αλλά αυτή τον συμβούλεψε να πάει. Πήγε λοιπόν την άδεια γλάστρα του στο παλάτι. Όταν έφτασε εκεί ο Λίνγκ έμεινε κατάπληκτος από την ποικιλία των φυτών που καλλιέργησαν οι άλλοι νέοι.Ο Λίνγκ ακούμπησε την άδεια γλάστρα του στο πάτωμα και πολλοί από τους άλλους άρχισαν να τον περιγελούν. Μερικοί τον λυπήθηκαν και του είπαν. "Δεν πειράζει, προσπάθησες για το καλύτερο".

    Όταν έφτασε ο αυτοκράτορας, εξέτασε την αίθουσα και χαιρέτησε τους νέους. "Τι μεγάλα φυτά, δέντρα και λουλούδια καλλιεργήσατε", είπε ο αυτοκράτορας. "Σήμερα ένας από σας θα εκλεγεί αυτοκράτορας"!. Ξαφνικά διέκρινε το Λίνγκ με την άδεια του γλάστρα, στο πίσω μέρος της αίθουσας. Διέταξε αμέσως τους φρουρούς του να τον φέρουν μπροστά του.

    Όταν ο Λίνγκ ήλθε μπροστά ο αυτοκράτορας τον ρώτησε πώς λέγεται. "Λέγομαι Λίνγκ" απάντησε. Οι υπόλοιποι άρχισαν να γελούν και να τον κοροϊδεύουν. Ο αυτοκράτορας ζήτησε να ηρεμήσουν όλοι. Κοίταξε τον Λίνγκ και κατόπιν ανάγγειλε στο πλήθος, "Ιδού ο νέος σας αυτοκράτορας! Ο Λίνγκ!". Ο Λίνγκ δεν μπόρεσε να το πιστέψει. Πώς θα μπορούσε να γίνει ο νέος αυτοκράτορας;

    Τότε ο αυτοκράτορας είπε
    "Πριν ένα χρόνο, έδωσα στον καθένα από σας εδώ ένα σπόρο. Για να τον φυτέψετε, να τον ποτίσετε και να μου τον φέρετε πίσω σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα σε όλους σας βρασμένους σπόρους, που δεν θα φύτρωναν. Όλοι σας, εκτός από τον Λίνγκ, μου έχετε φέρει δέντρα και φυτά και λουλούδια. Όταν ανακαλύψατε ότι οι σπόροι δεν θα βλάσταιναν, αντικαταστήσατε το σπόρο που σας έδωσα μ' έναν άλλο. Ο Λίνγκ ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος και την εντιμότητα να μου φέρει τη γλάστρα με το δικό μου σπόρο. Γι' αυτό είναι αυτός που θα γίνει ο νέος αυτοκράτορας!.

    Αν σπείρειςεντιμότητα, θα θερίσεις εμπιστοσύνη.
    Αν σπείρεις καλοσύνη,
    θα θερίσεις φίλους.
    Αν σπείρεις ταπεινοφροσύνη, θα θερίσεις μεγαλείο.
    Αν σπείρεις επιμονή, θα θερίσεις νίκη.
    Αν σπείρεις σκληρή δουλειά, θα θερίσεις επιτυχία.
    Αν σπείρεις συγχώρηση, θα θερίσεις συμφιλίωση.
    Αν σπείρεις ειλικρίνεια, θα θερίσεις καλές σχέσεις.
    Αν σπείρεις ανεντιμότητα, θα θερίσεις δυσπιστία.
    Αν σπείρεις εγωισμό και φθόνο, θα θερίσεις μοναξιά.
    Αν σπείρεις περηφάνια, θα θερίσεις καταστροφή.
    Αν σπείρεις οκνηρία, θα θερίσεις στασιμότητα.
    Αν σπείρεις πικρία, θα θερίσεις απομόνωση.
    Αν σπείρεις πλεονεξία, θα θερίσεις απώλεια.
    Αν σπείρεις κακολογία, θα θερίσεις εχθρούς.
    Αν σπείρεις αμαρτίες, θα θερίσεις ενοχές.


    Πρόσεχε, λοιπόν, τι σπέρνεις τώρα.

    Αυτό θα καθορίσει τι θα θερίσεις αύριο.
    (Αφιερωμένο στο ανώνυμο πλήθος των σχολίων)
    Για την αντιγραφή Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος30/1/13 10:52

    Παιδιά πρέπει να σπείρουμε, έστω κι ανώνυμα για να υπάρξουν έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατάσχεση μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και πάσης φύσεως εισοδημάτων και εσόδων για οφειλές έως και 3.000 ευρώ προς το Δημόσιο.
    Τι δεν καταλάβατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/1/13 14:16

    εκείνο που δεν καταλαβα είναι γιατί να σπείρουμε παιδιά για να υπάρξουν Ελληνες.
    (10,52) ο φίλος που ερωτοτροπεί με την χ.α
    ας μάθει ότι ούτε στην αστραλία δεν μπορούνε να πανε. η χ.α της αστραλίας απειλεί και βρίζει τους έλληνες , σε λίγο θα μας τα στέλνουν πίσω με τ΄άντερα στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/1/13 14:40

    ΞΑΝΑ ΛΕΩ.ΜΗΝ ΚΑΡΦΩΝΕΤΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ.ΚΙ ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΑΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος30/1/13 14:44

    Για τραβατε μεχρι την τραπεζα να παρετε την συνταξη σας σημερα και μετα ελατε να κουβεντιασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος30/1/13 14:45

    ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.ΠΙΚΡΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΧΕΙ Ο ΓΕΡΟΣ.ΓΕΡΑΝΤΑΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΓΕΡΑΝΤΑΕΙ.ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος30/1/13 14:58

    -ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ
    -ΔΕ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ
    -ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΠΧ 1000 ΕΥΡΩ ΕΤΣΙ
    -ΜΑ ΕΣΥ ΤΟ ΟΡΙΣΕΣ,ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΩ
    -ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ
    ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ


    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος30/1/13 15:36

    ¨βαράει στο γάμο του καραγκιόζη¨

    Έτσι και μεις ο καθένας το ΄πο ΄κείνο του, ότι του κατέβει...

    Πάντως τα δύο από τα τρία εγγόνια μου, κάτι από συρο-αιγυπτο-κυπρο-ιταλο φέρνουνε. Υπάρχει δείγμα ελληνικού DNA για να συγκρίνει κάποιος το δικό του??????? Που είναι φυλαγμένο???? Κάτι πιθήκια για σουδανομογγόλοι μοιάζουνε, τώρα για τι έλληνες μιλάνε δε μπορώ να γρικίσω ....ΜΠΑΜ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος30/1/13 16:09

    ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΜΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΤΩΡΑ ΗΡΘΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ .ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΜΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος30/1/13 16:09

    ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΜΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΤΩΡΑ ΗΡΘΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ .ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΜΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος30/1/13 16:09

    ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΜΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΤΩΡΑ ΗΡΘΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ .ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΜΑΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος30/1/13 19:26

    καινοτομίες,και οράματα σε εφαρμογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος30/1/13 23:55

    ΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΥΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.