Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Περιμένοντας τον Αγιο Βασίλη ….

 
Τα σενάρια της ζωής για τον Αη Βασίλη είναι πολλά όπως ότι το όνομά του δεν είναι Βασίλης, αλλά   “Νικόλας” , «Περ Νοέλ»,  «Χοτέισο», Σάντα Κλάους για τους Γάλλους, ο «Σίντερ Κλάας» για τους Ολλανδούς, ο «Βάιναχτσμαν» για τους Γερμανούς, ο «Λαμ Κουνγκ Κουνγκ» (δηλαδή Καλός γερο-πατέρας) για τους Κινέζους, ενώ στην Ουκρανία όλοι περιμένουν τον «Παγωμένο Πατέρα», που συνοδεύεται από το «Κορίτσι – Νιφάδα» κ.α
Η φήμη του διαδόθηκε μέσα στους αιώνες τόσο όσο χρειαζόταν για να αποκτήσει ισχυρή εμπορική αξία. 
Προσωπικά του έστειλα e-mail (   ” Γλυκιέ μου  Santa,  αυτό το χρόνο σε παρακαλώ πολύ θα ήθελα έναν “χοντρό” τραπεζικό λογαριασμό και ένα “λεπτό” κορμί…. Και μην τα μπερδέψεις όπως έκανες τον προηγούμενο χρόνο  σε παρακαλώ! Φιλάκια)  .  Αντί  να μου  φέρει το  ..χοντρό λογαριασμό    έβαλε τη Βάσω  χτες  να μου μιλήσει  για  5:2  fasting  ( το  τελευταίο trend to keep fit!)
- Λες να μην υπάρχει Santa? ( όπως πιστεύουν οι περισσότεροι ;)
Αν έκανα το λάθος να συμφωνήσω, ίσως και να ακύρωνα τις γλυκιές αναμνήσεις της παιδικής τρυφερής μου ηλικίας. Τότε που οι γονείς μας παίρνανε δώρο και  μάλιστα όλοκληρο μισθό τα Χριστούγεννα  και η  επίσκεψη στο «Μινιόν» είχε  επετειακό χαρακτήρα και  η αγορά μιας κούκλας El Greco μορφή επένδυσης! 
Τώρα που τα πιτσιρίκια διαχειρίζονται με άνεση έναν ωκεανό πληροφοριών, τώρα  που τα παιχνίδια δεν έχουν την αξία του παρελθόντος, τώρα που τα παιδιά  έχουν αναπτύξει μια απίθανη κριτική σκέψη, τι απομένει  στους μεγάλους πέρα από μία ειλικρινή απάντηση για το αν υπάρχει ο Αγιος Βασίλης; 
- « Ψεύτρα,   τα δώρα μου τα φέρνεις εσύ με τον μπαμπά κι όχι ο Αγιος Βασίλης, και τα ψωνίζετε απο το jumbo ( είδα εγώ τη σακούλα) , σωστά; Μαμά, ομολόγα, υπάρχει Αη Βασίλης;»

Επειδή δεν συνηθίζω να λέω ψέματα της απάντησα  “διπλωματικά” :

-«Ναι, εμείς τα φέρνουμε. Δεν ξέρω αν υπάρχει Αγιος Βασίλης, δεν τον έχω δει ποτέ. Επειδή, όμως, δεν τον έχω δει, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει».

Τα σενάρια ζωής γι’ αυτόν τον μυστηριώδη τύπο – τον αγαπημένο όλων των παιδιών-   είναι πολλά.

Οπως ότι το όνομά του δεν είναι Βασίλης, αλλά Νικόλας. Οτι μπαινόβγαινε στις φυλακές κι ότι τον σάπιζαν στο ξύλο οι Ρωμαίοι. Δεν ήταν χαριτωμένος γεράκος, αλλά ένας ξερακιανός παπάς από τα Μύρα της Λυκίας στην Τουρκία που ορφάνεψε νωρίς. Φτωχό δεν τον λες.         Οι γονείς του τού άφησαν μεγάλη κληρονομιά. Δεν την έφαγε, αλλά βοηθούσε στα κρυφά όποιον είχε ανάγκη.

Δεν θέλει πολλή σκέψη το γιατί η φήμη του διαδόθηκε στα πέρατα της γης. Τα λείψανά του βρίσκονται στην Ιταλία. Κάτι ναυτικοί, λένε, τα βούτηξαν από τους Τούρκους οι οποίοι μέχρι σήμερα ζητούν την επιστροφή τους καθώς θεωρούν δικό τους τον «πατέρα των Χριστουγέννων».
Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι τον Βασίλη όντως τον έλεγαν Βασίλη.    Δεν ήταν Αγιος, αλλά Μέγας. Γεννήθηκε στην Καππαδοκία και ήταν ο εμπνευστής του πρώτου «κινήματος» αλληλεγγύης. Ξερακιανός με γαμψή μύτη και αυτός. Πέθανε την 1η Ιανουαρίου του 379 κι από τότε αυτή η μέρα θεωρείται ευλογημένη.
Οι Γάλλοι τον φωνάζουν «Περ Νοέλ», οι Ολλανδοί «Σίντερ Κλάας», οι Γερμανοί «Βάιναχτσμαν», οι Κινέζοι «Λαμ Κουνγκ Κουνγκ», οι Γιαπωνέζοι «Χοτέισο», οι Ιταλοί «Babbo Natale»… και τα στελέχη της Coca Cola πίνουν νερό στο  όνομά του!

Η φήμη του διαδόθηκε ανά τους αιώνες τόσο όσο χρειαζόταν για να αποκτήσει ισχυρή εμπορική αξία. Τη δεκαετία του 1920 η Coca Cola βγάζει τις πρώτες διαφημίσεις «κοινής συνεργασίας» μαζί του. Η εμφάνισή του μέχρι τότε παρέμενε πιστή στο πνεύμα του Thomas Nast, ενός ιστορικού σκιτσογράφου που τον ήθελε υπέρβαρο, γέροντα με αχτένιστη γενειάδα, ρυτιδιασμένο, με το ένα χέρι να κρατά δώρα και με το άλλο να καπνίζει πίπα.
Τη δεκαετία του 1930 οπότε και η Coca Cola αποφασίζει να μετατρέψει το αναψυκτικό σε «οικογενειακό ποτό», τον εκμεταλλεύεται για να πείσει τα πιτσιρίκια πως τα ανθρακούχα Χριστούγεννα είναι καλύτερα! 
Coca-Cola-Art_MakeItReal_Santa1
Τον έδωσε περιέλαβε ο ζωγράφος Fred Mizen, τον έντυσε  στα κόκκινα, τον χτένισε , του έκοψε το κάπνισμα , του έριξε   και μία λεύκανση στα δόντια και νατον με νέο  look,

Ο Stephen Wagner, ερευνητής ανεξήγητων φαινομένων που ζει στη Νέα Υόρκη, εδώ και χρόνια έχει ανοίξει μία μεγάλη κουβέντα για το αν υπάρχει ο Αγιος Βασίλης: «Πολλοί αναφέρουν ότι τον έχουν δει. Ψευδαίσθηση ή πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων;»

Ο Wagner δέχεται και επιστολές! Οπως αυτή της 14χρονης Alex Η., από το Μπρίστολ της Αγγλίας:  – «Παραμονή Χριστουγέννων. Ολοι στο σπίτι κοιμούνταν εκτός από μένα. Τα μεσάνυχτα άκουσα βήματα στο σαλόνι. Φοβήθηκα, αλλά κατέβηκα να δω τι συμβαίνει. Είδα έναν γιγαντόσωμο άνδρα με δώρα. Δεν πλησίασα. Πίστευα ότι θα θυμώσει. Το πρωί το είπα σε όλους. Κανείς δεν με πίστεψε»…

Η μαθηματικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν δύο δισεκατομμύρια παιδιά στον κόσμο., άρα ο Αη Βασίλης πρέπει σε 31 ώρες να επισκεφτεί 91.800.000 σπίτια (δηλαδή 822,6 επισκέψεις το δευτερόλεπτο). Για κάθε σπίτι έχει μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου να παρκάρει, να πηδήξει από το έλκηθρο, να βουτήξει στην καμινάδα, να τοποθετήσει τα δώρα, να φάει κάτι και να φύγει. Για να προλάβει το έλκηθρο πρέπει να τρέχει με 650 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, δηλαδή 3.000 φορές την ταχύτητα του ήχου. Αν για κάθε παιδί κουβαλά ένα μεσαίου μεγέθους δώρο, το έλκηθρο μεταφέρει 321.300 τόνους. Δεν μετράμε τον υπέρβαρο Αγιο.  Δεδομένου πως ένας κανονικός -όχι ιπτάμενος- τάρανδος σηκώνει μέχρι 300 κιλά, χρειάζονται 214.200 τάρανδοι για το έλκηθρο. Τελικό βάρος: 353.430 τόνοι! 353.430 τόνοι που κινούνται με 650 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο δημιουργούν τεράστια αντίσταση αέρος. Οι πρώτοι τάρανδοι θα αρχίσουν να θερμαίνονται επικίνδυνα. Το πρώτο ζευγάρι ταράνδων θα εκτοξεύει 14,3 τετράκις εκατομμύρια τζάουλ ενέργειας ανά δευτερόλεπτο. Θα αναφλεγεί ακαριαία παρασέρνοντας και τους υπόλοιπους σε μία αλυσιδωτή εκκωφαντική έκρηξη. Ολοι τους θα εκραγούν σε 4,26 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Εν κατακλείδι, ο Αγιος Βασίλης θα είχε αποτεφρωθεί πριν το…..

«χο χο χο» του !

Τελικά  η παραπάνω μαθηματική διάψευση της ύπαρξής του αποδείχτηκε μούφα διότι ο Αϊνστάιν υποστήριζε πως ο χρόνος είναι ελαστικός. Μπορεί  λοιπόν να εκταθεί και να συρρικνωθεί μέσω της πολύ γρήγορης κίνησης!  Αν στον ισχυρισμό Αϊνστάιν συμπεριλάβουμε την πιθανότητα ο Αγιος Βασίλης να μην είναι ένας, αλλά πολλοί, φτιάχτηκε το τέλειο σενάριο …

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  λοιπόν και  μην απογοητεύεσαι !

  Ισως….

ποτέ δεν ξέρεις …

  εκεί που δεν το περιμένεις …

μπορεί να  δεις να φεύγει νύχτα με έλκηθρο

από κάποια γωνιά ο Λαμ Κουνγκ Κουνγκ!

το ξέρατε;

Κάθε χώρα έχει το δικό της χαρακτήρα που φέρνει τα δώρα τα Χριστούγεννα:

Ισπανία και λατινική Αμερική: Οι Τρεις Βασιλιάδες
Ιταλία: La Befana (μια καλή, γριά μάγισσα)
Αγγλία: Ο Πατήρ Χριστούγεννα (Father Christmas)
Γαλλία: Pere Noel (Πατήρ Χριστούγεννα)
Ρωσία: Σε μερικά μέρη: Η Μπαμπούσκα. Σε άλλα μέρη: Ο παππούς Πάγος
Γερμανία: Αγγελιοφόρος Άγγελος του Χριστού (Christkind)
Σκανδιναβία: Διάφορες Χριστουγεννιάτικες φιγούρες, όπως νάνοι κ.α.
Ολλανδία: Ο Άγιος Νικόλαος
Κίνα: Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ (= ο Καλός γερο-πατέρας)

Μικροί απολογισμοί 

… ‘Ερχονται οι στιγμές κάτι τέτοια βροχερά απόβραδα που όχι τόσο οι  οι συνθήκες αλλά η διάθεση μας , μας  βάζει στη διαδικασία  να κάνουμε απολογισμούς.

Δυο λέξεις για όλους… όσους ήρθαν στη ζωή μας …
φίλους…
εχθρούς…
γνωστούς…
απλούς περαστικούς…
τους δήθεν που μας χρησιμοποίησαν…
τους άσχετους που θέλησαν να περάσουν καλά…
τους περίεργους…
ακόμα κι αυτούς που δεν έβρισκαν τίποτα ενδιαφέρον στη δικιά τους ζωή…κι επέλεξαν να βολτάρουν στη δική μας μήπως και καταφέρουν να δώσουν νόημα στη δική τους….

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που θα μείνουν κοντά σου ουσιαστικά……

Που, θα σε αντέξουν….
Θα σε νοιαστούν….
Θα σε αγαπήσουν πραγματικά …!

Ίσως τελικά δεν είναι αυτοί που περίμενες….
Ο χρόνος δικάζει..!
Άλλοτε γράφει…..
Άλλοτε πάλι σβύνει προσωρινά και άλλοτε διαγράφει οριστικά…         
Όσοι αξίζουν είναι ακόμα εδώ…
  Και το συμπέρασμα…;;;


14 σχόλια :

  1. κουκος για την αντιγραφη29/12/13 18:36

    ενασ χρονος ακομα φευγει...αυτο μουρθε.........
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ
    ΕΠΙΦΑΝΙΑ, 1937

    Τ’ ανθισμένο πέλαγο και τα βουνά στη χάση του φεγ-

    γαριού

    η μεγάλη πέτρα κοντά στις αγριοσυκιές και τ’ ασφοδίλια

    το σταμνί πού δεν ήθελε να στερέψει στο τέλος της μέρας

    και το κλειστό κρεβάτι κοντά στα κυπαρίσσια και τα

    μαλλιά σου

    χρυσά’ τ’ άστρα του Κύκνου κι’ εκείνο τ’ άστρο ό Αλδε-

    βαράν.

    Κράτησα τη ζωή μου κράτησα τη ζωή μου ταξιδεύοντας

    ανάμεσα στα κίτρινα δέντρα κατά το πλάγιασμα της

    βροχής

    σε σιωπηλές πλαγιές φορτωμένες με τα φύλλα της οξιάς,

    καμιά φωτιά στην κορυφή τους· βραδιάζει.

    Κράτησα τη ζωή μου˙ στ’ αριστερό σου χέρι μια γραμμή

    μια χαρακιά στο γόνατο σου, τάχα να υπάρχουν

    στην άμμο του περασμένου καλοκαιριού τάχα

    να μένουν εκεί πού φύσηξε ό βοριάς καθώς ακούω

    γύρω στην παγωμένη λίμνη την ξένη φωνή.

    Τα πρόσωπα πού βλέπω δε ρωτούν μήτε ή γυναίκα

    περπατώντας σκυφτή βυζαίνοντας το παιδί της.

    Ανεβαίνω τα βουνά· μελανιασμένες λαγκαδιές˙ o χιονισμένος

    κάμπος, ως πέρα ό χιονισμένος κάμπος, τίποτε δε

    ρωτούν

    μήτε o καιρός κλειστός σε βουβά ερημοκλήσια μήτε

    τα χέρια που απλώνονται για να γυρέψουν, κι’ οι

    δρόμοι.

    Κράτησα τη ζωή μου ψιθυριστά μέσα στην απέραντη

    σιωπή

    δεν ξέρω πια να μιλήσω μήτε να συλλογιστώ· ψίθυροι

    σαν την ανάσα του κυπαρισσιού τη νύχτα εκείνη

    σαν την ανθρώπινη φωνή της νυχτερινής θάλασσας στα

    χαλίκια

    σαν την ανάμνηση, της φωνής σου λέγοντας «ευτυχία».

    Κλείνω τα μάτια γυρεύοντας το μυστικό συναπάντημα των

    νερών

    κάτω απ’ τον πάγο το χαμογέλιο της θάλασσας τα κλει-

    στά πηγάδια

    ψηλαφώντας με τις δικές μου φλέβες τις φλέβες εκείνες

    πού μου ξεφεύγουν

    εκεί πού τελειώνουν τα νερολούλουδα κι’ αυτός ό άνθρωπος

    πού βηματίζει τυφλός πάνω στο χιόνι της σιωπής.

    Κράτησα τη ζωή μου, μαζί του, γυρεύοντας το νερό πού

    σ’ αγγίζει

    στάλες βαρειές πάνω στα πράσινα φύλλα, στο πρόσωπο σου

    μέσα στον άδειο κήπο, στάλες στην ακίνητη δεξαμενή

    βρίσκοντας έναν κύκνο νεκρό μέσα στα κάτασπρα φτε-

    ρά του,

    δέντρα ζωντανά και τα μάτια σου προσηλωμένα.

    Ό δρόμος αυτός δεν τελειώνει δεν έχει αλλαγή, όσο γυρεύεις

    να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια, εκείνους πού έφυγαν

    εκείνους

    πού χάθηκαν μέσα στον ύπνο τους πελαγίσιους τάφους,

    όσο ζητάς τα σώματα πού αγάπησες να σκύψουν

    κάτω από τα σκληρά κλωνάρια των πλατάνων εκεί

    πού στάθηκε μια αχτίδα του ήλιου γυμνωμένη

    και σκίρτησε ένας σκύλος και φτεροκόπησε ή καρδιά σου,

    ό δρόμος δεν έχει αλλαγή˙ κράτησα τη ζωή μου.

    Το χιόνι

    και το νερό παγωμένο στα πατήματα των αλόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε δίπλες!!
    Συνταγή για δίπλες, από τη Γορτυνία Αρκαδίας

    http://hamomilaki.blogspot.gr/2010/12/diples-arkadia.html

    Χρόνια Πολλά
    και Καλή Χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ
    ΗΑΜΟΜΙΛΑΚΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/12/13 21:56

    η πισίνα του γείτονα αχνίζει!
    τον ρώτησα αν βάζει πετρέλαιο και μου λέει οτι τη ζεσταίνει με ρεύμα με αντλία θερμότητας.
    μη το μάθει ο στουρνάρας θα αυξήσει το ρεύμα για να τον τιμωρήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/12/13 22:29

    τι νάχε γυρέψει άραγε από τον Αγιο Βασίλη ο Χάρης και ο Μισέλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/12/13 23:12

    Τι? για πες τι μπορει ναναι αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/12/13 23:13

    Εγώ αύριο θα πάω να πω τα κάλαντα.....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/12/13 23:51

    ΜΕΘΑΥΡΙΟ Ε ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/12/13 00:36

    Αντε και οτι μαζέψουμε απο τα κάλαντα στη αγορα για στριφτό. ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κουκος30/12/13 09:50

    η ζωη μας ειναι μοιρασμενη σε χρονικους κυκλους με ιδιαιτερη εκδηλωση τις εποχες...κι επειδη στο βαθος εχουμε τη συναισθηση της αποχωρησης απο το ματαιο τουτο κοσμο κανουμε μια χαρουμενη σταση καθε πρωτοχρονια για ν αντεξουμε το βαρος της αποχωρησης...καλη πρωτοχρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/12/13 10:00

    καλή χρονιά σε όλουςπρωτίστως με υγεία ,και επειδή απ΄ότι λένε οι επαΐοντες το 14 είναι χρονιά εκλογών ,φώτιση να έχουμε μη βγάλουμε ντινόπουλους και πρωτόπαπες γιατί μας βλέπω να γυρίζουμε στους δρόμους με ζουρλομανδύες αφού οι μπολέτες κλείσανε με εντολές μπουμπούκων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος30/12/13 17:30


    Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013
    Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Μ. Λιάπης - VIDEO
    Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης.
    Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμης προς πενήντα ευρώ την ημέρα και πρόστιμο....
    3000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στον Μιχάλη Λιάπη.
    Η ποινή που επιβλήθηκε είναι με αναστολή, ενώ ο πρώην υπουργός δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.
    Νωρίτερα την ενοχή του Μιχάλη Λιάπη χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας. Κατά την εισήγησή του, ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο "επικίνδυνο και με ροπή προς το έγκλημα", τονίζοντας ότι παραβίασε το νόμο που ο ίδιος κατασκεύασε. Όπως υποστήριξε: "το γεγονός ότι έφυγε ταξίδι με εξωτικό προορισμό δείχνει ότι δεν υπήρξε μεταμέλεια", ενώ πρόσθεσε πως "ο πρότερος έντιμος βίος δεν σημαίνει ότι δεν διέπραξε κάποια αξιόποινη πράξη στο παρελθόν αλλά ότι δεν μπορούσε να ελεγχθεί".
    Ο κατηγορούμενος, κατά τον εισαγγελέα "επέλεξε να μην πληρώσει το ευτελές για εκείνον ποσό των 1000 ευρώ που στοιχίζει όσο ένα γεύμα στα πολυτελή εστιατόρια όπου συχνάζει".
    Εκδικητική χαρακτήρισαν την ποινή οι συνήγοροι του κ. Λιάπη, ενώ η Πρόεδρος του δικαστηρίου καυτηρίασε το γεγονός της απουσίας του πρώην υπουργού και τόνισε ότι ενώ είναι δικαίωμά του να μην παρευρεθεί, καλό θα ήταν να είχε πάει και να τους πει τις ακριβώς είχε γίνει.
    Απερίσκεπτη και ανόητη είναι οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί για την πράξη του πρώην υπουργού όπως τόνισαν οι συνήγοροί του ενώ ανέφεραν ότι δεν είχε οικονομικό όφελος καθώς είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης ανέφεραν ότι ο κ. Λιάπης δεν παρευρέθη στο δικαστήριο λόγω των δημοσιογράφων που τον περίμεναν και ζήτησαν από το δικαστήριο να του συμπεριφερθεί ως ένα απλός πολίτης που αναγνώρισε το λάθος του.


    ΑπάντησηΔιαγραφή


  13. XRONIA POLLA KAI KALH XRONIA SE OLOUS MAS !!!!!!!

    YGEIA ,AGAPH KAI EYTYXIA GIA TO 2014 !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος1/1/14 18:06

    Διαβάστε πιό κάτω την δήλωση:
    ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
    ΣΤΗΝ «ΠΡΟΤΑΣΗ» ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

    Στο επίκεντρο της εθνικής μας κρίσης βρίσκεται και η διαρκώς οξυνόμενη κρίση του προσωπικού της υποτέλειας λόγω της φθοράς που υφίστανται τα μέλη του, καθώς είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα των ξένων Καγκελαριών που από το 2011 κατέχουν τη χώρα, μεταξύ των οποίων μέτρων ήταν και το να καταδικάσουν σε σιγή όσους και όποιους συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά. Ένας απ’ αυτούς υπήρξα και είμαι κι εγώ, γεγονός που το γνωρίζουν όλοι.

    Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους;

    Άλλωστε μόλις προχθές ανέπτυξα στην Ακαδημία Αθηνών την άποψή μου υπογραμμίζοντας ότι η «Μόνη Λύση» είναι η κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

    Μπροστά σ’ αυτό τον Στόχο, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό σαν ένα τμήμα της βαθειάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου ο οποίος εγκατέλειψε προ πολλού τον ελληνικό λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες και απέναντι στον οποίο η δική μου θέση είναι η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη.

    Αθήνα, 31.12.2013

    Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.