Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Οι έλληνες ανθρωποφάγοι μετακόμισαν από το παρασκήνιο της διαπλοκής στο προσκήνιο των ΜΜΕ και στο διαδίκτυο…

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Η ζωή στην Ελλάδα μοιάζει να έχει γυρίσματα, αν και διαρκώς εξελίσσεται! «Έλεος πια με την πολιτική ανθρωποφαγία μέσω διαδικτύου» , ζητεί «ΤΟ ΒΗΜΑ», κάνοντας πως αγνοεί τον κανόνα της πολιτικής και, δυστυχώς, κοινωνικής  εξέλιξης στην Ελλάδα κατά την ύστερη φάση της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας (ουσιαστικά μετά την ολοκληρωτική επικράτηση της διαπλοκής στις ελληνικές πολιτικές από τις αρχές του 1990).
Οι «ανθρωποφάγοι» , τους οποίους θαυμάσια περιγράφει ο ανώνυμος συντάκτης του σημερινού κύριου άρθρου της ηλεκτρονικής σελίδας του «Βήματος», δεν «γεννήθηκαν» σήμερα και ούτε είναι προϊόντα της κρίσης. Είναι οι ίδιοι που δόμησαν και στελέχωσαν  το επικοινωνιακό δίκτυο της διαπλοκής και τα «πνευματικά τέκνα», αυτών: οι άνθρωποι που έμαθαν την βρώμικη δουλειά της λάσπης, του «κιτρινισμού», της διασποράς πρόστυχων φημών, της δημοσιογραφίας της κλειδαρότρυπας, του lifestyle, των ύπουλων χτυπημάτων κάτω από τη μέση, της χυδαιότητας, του πορνοσκανδαλισμού και του στοχευμένου, συνωμοτικού αποκλεισμού μέσω της απαξιωτικής προβληματοποίησης προσωπικοτήτων, φορέων της κοινωνίας των πολιτών και σε κάποιες περιπτώσεις, κομμάτων
 Θρασύδειλα, Ανθρωπάκια -Ανθρωποφάγους κατασκεύαζε επί τόσα χρόνια η διαπλοκή και τους ενέτασσε με καμάρι στο επικοινωνιακό της δίκτυο, καταστρέφοντας ζωές και πλήττοντας την κοινωνική και οικονομική πρόοδο με ποιοτικά, καθαρά ανταγωνιστικά και δημοκρατικά κριτήρια, αλλά μόλις σήμερα έρχεται «ΤΟ ΒΗΜΑ» να διαπιστώσει: «Τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν αναχθεί πλέον σε βασικό μέσο προπαγάνδας, η πολιτική ανθρωποφαγία, τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Έχουν συγκροτηθεί κυριολεκτικά στρατοί φανατικών που χρησιμοποιούν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεση τους για να στοχοποιούν και να βομβαρδίζουν με ανοίκειες επιθέσεις, όποιον θεωρούν κάθε φορά  εύκολο αντίπαλο. Με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με ψεύτικα ή και κατασκευασμένα στοιχεία, με διαστρέβλωση των απόψεων, προσπαθούν να απαξιώσουν ηθικά και πολιτικά πραγματικούς ή εν δυνάμει κομματικούς αντιπάλους»!
Είπαμε, έχει η ζωή γυρίσματα! Αυτά που περιγράφει ο συντάκτης του «Βήματος» και μερικά άλλα που αφορούν σε «μαύρες λίστες» στα πεδία της επικοινωνίας, του πολιτισμού και ευρύτερα της κοινωνικής δημιουργίας και επιχειρηματικότητας, είναι το συγκυριακό αποτέλεσμα αυτών που με ιδιαίτερη επιμέλεια κατασκεύασε και νομιμοποίησε πολιτικά και κοινωνικά η διαπλοκή μέσω των βασικών φορέων της. Μέσω αυτών κυριάρχησε με ολοκληρωτικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία, οικονομία και πολιτική τα τελευταία 20-25 χρόνια.
Αν θέλαμε, λοιπόν, να είμαστε έντιμοι και ειλικρινείς κι αν αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε τον κοινωνικό πραγματισμό, θα ερχόμαστε να διαπιστώσουμε σήμερα πως είναι οι έλληνες ανθρωποφάγοι που μετακόμισαν από το παρασκήνιο της διαπλοκής στο προσκήνιο των ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, διαταράσσοντας προφανώς τον συνωμοτικό μηχανισμό που διασφάλιζε τοequilibrium της διαπλοκής. Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες, τα καταστροφικά αποτελέσματα των οποίων δεν μπορούν να ελέγξουν εξ αιτίας της ανάπτυξης του διαδικτύου.
Είναι βέβαιο πως αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο, την βρώμικη δουλειά θα έκαναν και θα ήλεγχαν απολύτως τα κέντρα της διαπλοκής που συνθέτουν στρατούς υπό την ηγεσία εκείνων που αρκετοί «πληγωμένοι» σημαίνοντες έλληνες πολιτικοί αποκάλεσαν «νταβατζήδες». Αυτών, δηλαδή, που οι ξένοι αποκαλούν βασικούς παράγοντες του ολιγαρχικού μοντέλου σύνθεσης του πελατειακού και διαπλεκόμενου καθεστώτος της Ελλάδας.
Η ισορροπία μεταξύ αυτών των «στρατών», οι οποίοι αποτελούν ουσιαστική έκφραση της πολιτισμικής και πολιτικής τραγωδίας της σημερινής Ελλάδας, είναι αυτή που διασφάλιζε την ισορροπία του καθεστώτος που οδήγησε τελικά σε συντεταγμένη πτώχευση την χώρα και το τραπεζικό της σύστημα και σε φτωχοποίηση με εσωτερική υποτίμηση τα δύο τρίτα του ελληνικού λαού.
Έλα, όμως, που η μορφή διαχείρισης της ελληνικής κρίσης οδήγησε αντικειμενικά στην πρόκληση ενός ανεξέλεγκτου κοινωνικού ζητήματος που έρχεται να κλονίσει την εσωτερική συνοχή αυτής της ισορροπίας μεταξύ των διαπλεκομένων και των «μισθοφόρων» τους με καταλύτη το άτιμο το διαδίκτυο! Έλα που σήμερα είναι το διαδίκτυο που έρχεται να χαλάσει το σε μεγάλο βαθμό σικέ παιχνίδι μεταξύ των διαπλεκομένων και των πολιτικών δυνάμεων που αυτοί ελέγχουν! Έλα που το διαδίκτυο, υιοθετώντας την δική τους κουλτούρα και πρακτική – σε κάμποσες μάλιστα περιπτώσεις έχοντας ως φορείς ανθρώπους που οι ίδιοι γαλούχησαν – παρεμβαίνει και τους χαλά το παιχνίδι, προκαλώντας τελικώς μία χαοτική κατάσταση η οποία δεν μπορεί να ελεγχθεί με τις γνωστές υπόγειες και συνωμοτικές στρατηγικές, τις οποίες η διαπλοκή ανέπτυξε την τελευταία 20ετία! Έλα που το διαδίκτυο πλέον απέκτησε χαρακτηριστικά που αντικειμενικά αποσυντονίζουν την διαπλοκή, χρησιμοποιώντας τα ίδια βρώμικα και ελεεινά επικοινωνιακά μέσα, τις ίδιες τακτικές με τους δικούς της ανθρώπους, όπου κι όταν οι «μισθοφόροι» της διαπλοκής δεν εμπλέκονται αμέσως ή εμμέσως οι ίδιοι σε αυτήν την προστυχιά με ύπουλα χτυπήματα κάτω από την μέση και διασπορά φημών, τις οποίες καλά γνωρίζουν πως είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει ο οποιοσδήποτε!
Όσοι – και δεν είναι ίσως λίγοι – έχουν βιώσει την βρώμικη, κυριολεκτικώς μαφιόζικη δράση της διαπλοκής στην Ελλάδα, για να καταλήξουν αποκλεισμένοι, με κριτήρια που κατασκεύασε, όρισε και υπηρέτησε το δίκτυο της διαπλοκής, είναι βέβαιο πως δεν συγκλονίζονται από την επέκταση αυτής της σιχαμερής ανηθικότητας στο σημερινό (ελληνικό) διαδίκτυο! Πρόκειται για τον βούρκο που ξεχείλισε από τα ποτάμια και τους διαύλους της διαπλοκής και πλημμυρίζει πλέον σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά που κατασκευάζει το «Είμαι» της μέσω του διαδικτύου.
Εμείς, όσοι επιβιώσαμε του αποκλεισμού του καθεστώτος διαπλοκής και πελατειασμού της Ελλάδας και καταφέραμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να αναπτυχθούμε ως κοινωνικά άτομα, είναι βέβαιο πως δεν σοκαριζόμαστε από μία εξέλιξη που ορθά μεν, αλλά με ανειλικρίνεια και παιδαριώδη υποκρισία εντοπίζει και σχολιάζει σήμερα «ΤΟ ΒΗΜΑ».
Εμείς, αλλά και κάμποσοι άλλοι που δεν έτυχε, δεν μπόρεσαν, ή δεν θέλησαν να ενταχθούν στο δίκτυο του πελατειασμού, της πατρωνίας και του κομματισμού που χαρακτήρισε και χαρακτηρίζει ηγεμονικώς ολόκληρη την διάσταση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής οντολογίας της Ελλάδας, πράγματι θα παραμείνουμε ψύχραιμοι σε αυτή την φάση μετασχηματισμού της ελληνικής πολιτικής σκηνής, κοινωνίας και αγοράς.

Οι μόνοι, ίσως, ψύχραιμοι, παρακολουθώντας με κάποια δόση σαρκασμού το «διαδίκτυο» να διαταράσσει σοβαρά την λειτουργία του πακτωμένου «δικτύου» της διαπλοκής στην πατρίδα μας. Απλώς, αγαπητέ αναγνώστη, σημείωσε πως η βρώμα και δυσωδία που αναδύονται από το σημερινό διαδίκτυο, προέρχεται ουσιαστικά από τον υπόνομο που με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και μαγκιά κατασκεύασε η διαπλοκή κάτω από τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και αγοράς.

  • Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.
  • πηγη

4 σχόλια :

  1. Ανώνυμος7/1/15 21:08

    Το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται
    Μόνο ξεκατινιάζετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/1/15 22:11

    Ανέκδοτο:
    Ο Σαμαράς εγγυάται προσωπικά την μη μείωση των μισθών και συντάξεων!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/15 00:47

    ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/1/15 00:48

    αμακα αμακα το παει ο γιωργακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.