Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Aς πιούμε στην υγειά των τρελών

«Aς πιούμε στην υγειά των τρελών, των απροσάρμοστων, των επαναστατών, των ταραχοποιών. Σε αυτούς που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, που δεν τιμούν τους κανόνες, που δεν σέβονται την τάξη… Μπορεί να τους επαινέσεις, να διαφωνήσεις, να τους τσιτάρεις, να δυσπιστήσεις, να τους δοξάσεις ή να τους κακολογήσεις. Αλλά δεν μπορείς να τους αγνοήσεις. 
Γιατί αλλάζουν πράγματα. Βρίσκουν, φαντάζονται, βοηθάνε, ερευνούν, φτιάχνουν, εμπνέουν. Σπρώχνουν μπροστά τα πάντα. Ίσως, πρέπει να είναι τρελλοί. Πώς αλλιώς θα κοιτάξουν ένα άδειο καμβά και θα δουν έργο τέχνης; Ή θα καθίσουν στη σιωπή και θ’ ακούσουν τραγούδι που δεν έχει γραφτεί; Εκεί που κάποιοι βλέπουν τρελούς, εμείς βλέπουμε μεγαλοφυΐες. Γιατί οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ό,τι μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που στο τέλος το κάνουν.»

«Οι μόνοι άνθρωποι που υπάρχουν για μένα είναι οι τρελοί, αυτοί που τρελαίνονται να ζήσουν, τρελαίνονται να μιλήσουν, τρελαίνονται να σωθούν, που ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό».




6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος27/9/15 21:10

    τούγκιον, μη νομίζεις ότι με βάρεσε εγκεφαλικό και ταβλαρώθηκα,....απλά όταν "τραγουδάνε" οι φίρμες (χωρίς εισαγωγικά το φίρμες) τα δευτερό-τριτα σιωπούν και ....μαθαίνουν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/9/15 21:16

    Καλορίζικο, μάτι μου, το σπιτάκι...να το χαρείτε με υγεία και ας είναι νότια προάστια και μειώνει την αγωνιστσικότητά μας, άλλωστε εμείς αγωνιζόμαστε να έχει "χαβιάρι" όλος ο λαός!!!!!!

    εννοείτε ότι το καλορίζικο είναι από καρδιάς και ας μην το πιστεύεις!!!!! τι να πιστέψεις άλλωστε, μερκελιστές?????? απαπαπαπαπα......(λιγουλάκι ο στόκος δε λούρωσε????)

    φιλάκια και με την καρδιά μου καλορίζικο έστω και αργά κάπως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/9/15 21:25

    Καλό ταξίδι Πιέτρο Ινγκράο και καλούς αγώνες εκεί που θα πας. Σίγουρα σε περιμένει ο Φάουστο Μπερτινόττι για να παλαίψετε και εκεί!!!!! για την ελπίδα και τον ορθό λόγο!!

    Πάντως εδώ στην ελλαδίτσα μας τα ρετάλια περνιώνται για μετάξια.......και καμώνονται τους.....αριστερούς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/9/15 21:29

    Και για να μην μπερδευτούν κάποιοι ο Μπερτινότι ζει και στηρίζει τσίπρα, απλά δεν είναι ο μπερτινόττι που εμείς ξέραμε γιατί αυτόν που ξέραμε ....."πέθανε" και αυτόν στηρίξαμε Πιέτρο κάποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/9/15 21:29

    gerolyke η γλανιτσιά με τόσους μουρλούς πότε θα τον αλλάξει τον κόσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/9/15 21:38

    και κοίτα να δεις που θα βγάλουν ανακοίνωση για το θάνατό του.......οι αριστεράντζες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.