Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Φωνή βοώντος ...


 
«Η κυβέρνηση είναι ανίκανη και υπονομεύει τις επενδύσεις, τις 75.000 νέες θέσεις εργασίας και την προσέλκυση επιπλέον 1,5 εκ. τουριστών.» καταγγέλει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών η σύμβαση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Πρόκειται για να έργο - εθνικό στόχο, εφάμιλλο των Ολυμπιακών Αγώνων (οι Αγώνες είχαν προϋπολογισμό 9,2 δις ευρώ έναντι 8,1 δις ευρώ για το Ελληνικό),  με την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, θα δημιουργηθούν 75.000 νέες θέσεις εργασίας, θα αυξηθούν περίπου κατά 1,5 εκ. οι τουρίστες ετησίως, το Δημόσιο θα αποκομίσει έσοδα ύψους 10,5 δις ευρώ, καθώς και 300 εκ. ευρώ που θα καταβληθούν άμεσα από τον επενδυτή ως πρώτη δόση.

Στις 11 Νοεμβρίου 2016, δύο μήνες μετά από την ψήφιση της σύμβασης, κατέθεσα στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο σχετικά με την πορεία του έργου και του έθεσα ερωτήματα για το θέμα των Διατηρητέων και της Αρχαιολογίας, της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και της στελέχωση του Γραφείου Ελληνικού.
Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος μας διαβεβαίωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί συνεργάζονται για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό.
Στις 25 Νοεμβρίου 2016 κατέθεσα στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη σχετικά με την πρόοδο ολοκλήρωσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο. Η επίσημη απάντηση στη Βουλή από τον κ. Σταθάκη ήταν ότι είναι αναρμόδιος να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα και ότι αρμόδιος είναι ο Υπουργός Οικονομικών.
Επίσης, σε ερώτησή μου στη Βουλή για το πότε θα στελεχωθεί το Γραφείο Ελληνικού, η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κ. Παπανάτσιου στις 19 Δεκεμβρίου μου απάντησε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη στελέχωση του χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.
Τέλος, στις 29 Νοεμβρίου, μετά από πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατατέθηκε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Προέδρους των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων, με αίτημα την άμεση σύγκληση κοινής συνεδρίασης των επιτροπών, προκειμένου να ζητηθεί αναλυτική και ξεκάθαρη ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών και την άρση των εμποδίων στην υλοποίηση της τεράστιας επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Στην πρωτοβουλία αυτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανταποκρίθηκαν θετικά και Βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.
Για το συγκεκριμένο αίτημα επανήλθαμε στις 9 Ιανουαρίου με νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο ανίκανη, αλλά υπονομεύει τις επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και πλούτο στη χώρα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε ερώτηση στον Πρωθυπουργό και περιμένουμε όχι απλά απάντηση, αλλά πράξεις.

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος20/1/17 01:52

    Οδυσσέα εκεί στην παράταξη κρατείστε ψηλά την υπεράσπιση του ΔΟΛ και του Θέμου γιατί αλλοιώς κινδυνεύει η δημοκρατία μας και ο πλουραρισμός στην ενημέρωση ,επίσης κινδυνεύουν και οι ιδιοκτήτες τους να μείνουν στον δρόμο γιατί τους τελειώνουν τα δανεικά και αγύριγα και θα αναγκαστούν να πάρουν το πικρό δρόμο της ξενιτειάς στην Ελβετία. Καλή νύχτα Δημοκρατική Συμπαράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/17 08:07

    Ωραίος, πατριώτη...
    Επίσης, όλοι τους γράφουν ωραίες εκθέσεις!
    Την καλημέρα μου στους συμπολίτες του μόχθου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/1/17 11:26

    Το ένα και μοναδικό καλό που ίσως μπορούσε να κάνει το κύριος Τσίπρας στην πατρίδα και τους έλληνες είναι να αποχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα και....ήρεμα....

    Το να οδηγήσει τις ευθύνες του να τις πάρει ο λαός, θα συνασπίσει έτσι σε αντιευρωπαϊκό μέτωπο ετερόκλητες δυνάμεις από ναζιστικές μέχρι ακροαριστερές όπως έκανε και στο δημοψήφισμα το οποίο το ίδιο βράδυ πέταξε στα σκουπίδια (και σωστά έκανε)

    Δεν ξέρω αν οδήγησε τα πράματα σε αδιέξοδο (αυτό που ο Σόιμπλε σήμερα επικαλείται) εσκεμένα και σε συνεννόηση με τον Σόιμπλε ή από ασχετοσύνη και εμμονή.

    Ο Σόιμπλε τρίβει τα χέρια του!!!!!!

    Αν πάει σε εκλογές, θα ηττηθεί κατά κράτος ο εθνολαϊκισμός και θα χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα στην ευρώπη που έχει ουκ ολίγες εκλογές..

    Αν δεν υπογράψει τα μέτρα που του ζητάνε θα πάμε σε άτακτη χρεοκοπία, κάτι που επιδιώκει μανιωδώς ο Σόιμπλε, μέσα από οξυμένο πολιτικό κλίμα
    και αυτό θα είναι η απαρχή της μακροχρόνιας φτώχειας......

    Αν υπογράψει όλα τα μέτρα (για να διατηρήσει την εξουσία ελπίζοντας σε αναστροφή του κλίματος) η οικονομία θα πέσει στα τάρταρα, γιατί τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν και να συνοδευτούν με ριζικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που η κυβέρνηση και δεν πιστεύει και δεν θέλει...

    Δεν ξέρω πια λύση εσείς βλέπετε καλύτερη, ή αν βλέπετε άλλην λύση, πάντως η ζημιά έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται......εκτός και αν εγώ τυφλώθηκα και δεν βλέπω τα καλά που γίνονται!!!!!!!

    Υ/Γ Σε κάθε περίπτωση ο χοντρός φταίει.....δεν θα σας χαλάσω το χατήρι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/1/17 11:45

    Τελικά τι θέλουμε από τον Σόιμπλε ρε παιδιά???

    Να μας δόσει και άλλα δανεικά (και με την επιστημονική βούλα αγύριγα, γιατί το χρέος δεν ξεπληρώνεται λένε οι οικονομολόγοι και οι συριζανέλ)

    ή να τον διαολοστείλουμε ρίχνοντάς του στη μούρη μια άτακτη χρεοκοπία μας!!!!!! (μας, δική μας έτσι..) και να του κάνουμε τη μούρη κρέας..

    Τόλμησε προχθές να μιλήσει για αποχώρηση του ΔΝΤ και να αναλάβει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός......του την έπεσαν οι δεξιοί και οι ακροδεξιοί της Γερμανίας και τα μάζεψε....

    Τελικά η δυσκολία της Ελλάδας είναι υπέρ τους στις γερμανικές εκλογές και εμείς εδώ δεν το καταλαβαίνουμε και είμαστε πράγματι σε αδιέξοδο....

    Είναι σαν αυτό που σας έγραφε πριν καιρό.

    Ο Σόιμπλε μας έδινε 50 δις να φύγουμε από την ευρωζώνη και πήγαινε το ναρκισιστικό ανθρωπάκι και απειλούσε τους ευρωπαίους ότι θα....φύγει!!!

    Υποψιαζόμουν παλιά και πάλι σήμερα ότι το παρεάκι του μαξίμου σχεδίασε, ζύμωσε (οργάνωσε) και θα υλοποιήσει το σχέδιο της μαφίας της δραχμής και μάλιστα με στρεψόδικο τρόπο......θα φορτώσει την επάνοδο στα μαρουλόφυλλά όχι στις ηλιθιότητές τους, αλλά στον Σόιμπλε....(ο τέλειος εχθρός)


    Υ/Γ Και όμως θα το δείτε και αυτό.....ποιό?????

    Να ψηφίζει το πόπολο δραχμή και να νιώθει υπερηφάνεια ότι....τιμωρεί τον ...Σόιμπλε....

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,δυστυχώς, ΕΛΕΟΣ....


    Υ/Γ Θέλω να γράψω μια μέρα ένα κείμενο σ' αυτούς που είναι "σοβαροί" και ήπιοι και δεν συμμετέχουν, αλλά παρατηρούν τα γεγονότα "ανήμποροι" και να τους πω εν ολίγοις ότι αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι....φταίχτες που κάθονται και απαθείς στον καναπέ παρακολουθούν τα πιθήκια να δέρνουν, τους μυαλοκαμένους να φουσκώνουν σα διάνοι, τα βαρεμένα να λένε ότι ηλιθιότητα τους κατεβαίνει, τη μαφία της δραχμής να εξυφαίνει και να οριστικοποιεί την απόλυτη φτωχοποίησή τους....

    βλέπεις ασχολούνται με μια πασπάλα χιόνι.....πόσες γυναίκες είχε ο τράμπ....αν η ρόδα τελικά γύρισε ή όχι.....

    με γεια τους με χαρά τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/1/17 12:44

    Εδω ο Οδυσσες εχει δικιο
    Αφου το δωσανε γιατι δεν το προχωρανε ν ανοιξει καμια θεση εργασιας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/1/17 13:19

    απλα το σαμποταρουν να γινει μπαχαλο να ερθει η δραχμουλα με τη θεληση μας και να μας παρει και να μασ σηκωσει ολους...αλλη μια αυταπατη

    αυτα θα εχουν χασει πανηγυρικα και δε θα φευγουν....θα δημιουργησουν χοντρα θεματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/1/17 16:59



    Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το «σύστημα» που καταπίνει τη γερμανική χούντα και… διυλίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

    Από τη στιγμή που ο Τραμπ έκανε την έκπληξη (;) και βγήκε πρόεδρος των ΗΠΑ νιώθω περίπου σαν να έχει ξεσπάσει Αρμαγεδδών! Αφού ξυπνάω κάθε πρωί (πολύ πρωί λόγω του Πρωινού στον Derti 98.6) και έχω μια αγωνία αν θα ξημερώσει ή αν αυτός ο Τραμπ επέβαλλε αιώνια νύχτα…

    Διαβάζω δε ή παρακολουθώ στα δελτία ειδήσεων ότι μέρα παρά μέρα στην Αμερική (αλλά και αλλού) γίνονται διαδηλώσεις εις βάρος του Τραμπ, που αν δεν απατώμαι πέρα από το ότι βγήκε με την ψήφο των Αμερικανών, ακόμη δεν έχει πάρει και καμιά απόφαση ως πρόεδρος... Δεν έχει πχ. ισοπεδώσει καμιά… Γιουγκοσλαβία όπως έκανε ο δημοκρατικός και… δημοκράτης, Κλίντον. Και φυσικά δεν έχει επιβάλλει σε κανένα κράτος την απόλυτη ΧΟΥΝΤΑ όπως έχει επιβάλλει πχ η δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ακόμη πιο δημοκράτης (σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ) Χερ Σόιμπλε για τον οποίο δεν έχω δει πολλούς να κατεβαίνουν στον δρόμο…

    Ούτε καν στην Ελλάδα, που εδώ και επτά χρόνια αποτελεί το μεγαλύτερο θύμα αυτού του σχιζοφρενούς τύπου που δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να καταδικάζει γενιές και γενιές Ελλήνων σε αφανισμό… Εδώ που ότι ότι δεν κατάφεραν με τον πόλεμο οι φίλοι μας, οι δημοκράτες οι Γερμανοί, το κατάφεραν με το χρήμα… Κάπως έτσι σου προκαλείται φαντάζομαι κι εσένα πατριώτη η απορία: Είναι δημοκράτης ο Σόιμπλε και δεν είναι ο Τραμπ; Ή να το βάλω κι από την ανάποδη: Είναι φασίστας και ρατσιστής ο Τραμπ και δεν είναι ο Σόιμπλε; Σοβαρευτείτε κάποιοι… Ο κόσμος έχει ξυπνήσει πια και δεν τρώει κουτόχορτο… Είτε το θέλετε είτε όχι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.