Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Άδεια πέλαγα

Από την Αργυρώ Τσαλούχου
“Ακόμα γέρνουμε τη ράχη μας για την απόσβεση των νιάτων.”- 
Αδειάσανε τα πέλαγα και γεμίσανε τις στεριές με ψεύτικες προσμονές.
Έπειτα λίγη σιγή με λίγη αγάπη διαφεντεύει.
Κι ύστερα τρόμος
Όσο οι άνεμοι σκυλιάζουν μέσα μας αφορίζουν τους κληρικούς και κολάζουν τις ιερόδουλες με προσφορές τιμιότητας και οι καθαροί λερώνουν για να αγιάσουν
Πάλη, κάψιμο ηλιοφωτιάς στους ώμους μαζί με μια ατρόμητη καφέ ανταύγεια παλιών εραστών στο κορμί
Σύννεφα που έβαψαν τόσο μάτια κι εμείς ακόμη τυφλοί γυρνάμε.

Ακόμα γέρνουμε τη ράχη μας για την απόσβεση των νιάτων. Τραντάζεται ο τόπος από τα όνειρα που ξεψυχούν και θαρρώ πως κάθε φορά που μια πνοή τους θάβεται στη γη, φεύγει μια επίστρωση χαράς από τη θωριά μου.
Τόσο ανόητη, που πιστεύω ότι ο κόσμος μπορεί να αγαπήσει.

1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος6/7/17 20:49

    Όπως επίσης προκύπτει από το απόσπασμα που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν κρύβει ότι, σήμερα, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.

    «Έγινε μια προσπάθεια... Την εκτιμώ. Την στιγμή αυτή, είναι το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις [...] Ναι, ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζα» απαντά στον δημοσιογράφο, όταν εκείνος παρατηρεί πώς είναι σημαντικό ότι ο Τσοχατζόπουλος ίσως ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι, τι να ψήφιζα; Μα, υπάρχει τίποτε άλλο. Τι να ψηφίσεις δηλαδή, δεν κατάλαβα» λέει χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.