Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Τελική λύση: Θάνατος στους συνταξιούχους

Γιάννης Λαζάρου
Το σύστημα ελέγχου της οικονομοπολιτικής κατάστασης παγκοσμίως αλλάζει άρδην και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γνωρίσαμε τον τελευταίο αιώνα. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για την εγκαθίδρυση των νέων δεδομένων είναι άγνωστος αν λάβουμε υπ΄ όψιν πως η μετάβαση από την φεουδαρχία στον καπιταλισμό υπερέβη τον αιώνα. Οι αλλαγές πάντα έχουν θύματα και αυτά είναι οι λαοί που πρέπει να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα. Τα θύματα της βιομηχανικής επανάστασης που οδήγησαν στην επικράτηση του καπιταλισμού ήταν πολλά και όλων των ηλικιών.

Με τον θάνατο της μεσαίας τάξης, που με την κατανάλωση έθρεψε και γιγάντωσε τον καπιταλισμό, αναζητούνται μέθοδοι που θα ελέγχουν οικονομοπολιτικοστρατιωτικά την υφήλιο όπως η φεουδαρχία και ο καπιταλισμός. Οι ενέργειες της μετάβασης στο νέο σύστημα δείχνουν τα πρώτα θύματα παγκοσμίως. Αυτά είναι οι συνταξιούχοι.
Το νέο σύστημα δεν έχει ακόμη όνομα, διότι οι διαφορές με τον καπιταλισμό είναι τεράστιες. Δυο ονόματα μπορούν να μας δώσουν την απόλυτη διαφορά. Henry Ford ο εκφραστής του καπιταλισμού με ό,τι συνεπάγεται σε παραγωγή, εργασία, κατανάλωση, συνταξιοδότηση. Mark Zuckerber εκφραστής του απόλυτου τίποτε σε παραγωγή, κατανάλωση, σύνταξη. Μπορεί να έχουν κοινό την συσσώρευση πλούτου αλλά η απόλυτη διαφορά είναι στην παραγωγή και εκτροφή της μεσαίας τάξης.
Το νέο σύστημα που εκπροσωπεί ο δεύτερος φαίνεται πως καταρχάς δεν έχει ανάγκη από παραγωγή και για να εξοικονομήσει χρήμα, θεωρεί πως τσάμπα πληρώνει όλους όσους συμμετείχαν μέχρι σήμερα παραγωγικά στις κοινωνίες και δεν είναι σε θέση να εργαστούν λόγω ηλικίας προσπαθώντας να έχουν ένα αξιοπρεπές τέλος στον βίο τους.
Η διάλυση της παραγωγής διεθνώς και τα οικονομοπολιτκά παιχνίδια ΗΠΑ, ΕΕ, γιγαντώνοντας την φούσκα του «καπιταλισμού» της Κίνας αφαιρεί θέσεις εργασίας παγκοσμίως καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την πορεία προς την συνταξιοδότηση των ανθρώπων.
Οι πρώτες δοκιμές για τον αφανισμό της σύνταξης που έγιναν στην Ελλάδα μάλλον κρίθηκαν επιτυχείς γι' αυτό και πληθαίνουν οι φωνές και οι αναλύσεις διεθνώς πως το μεγάλο «πρόβλημα» της ανθρωπότητας είναι οι συνταξιούχοι.
Μετά την διασπορά φόβου για την κατάρρευση της οικονομίας στις ΗΠΑ λόγω επερχόμενης χρεωκοπίας πολλών πολιτειών με αφορμή το συνταξιοδοτικό, έρχεται η σειρά της Ευρώπης που σύμφωνα με τις αναλύσεις των «οικονομικών» εγκεφάλων του νέου συστήματος, θα διαλυθεί και θα φταίνε οι συνταξιούχοι.
Πριν καταλήξουν στην απόφαση να οδηγούν στα κρεματόρια ανθρώπους όποιας ηλικίας αποφασίσουν, τα νούμερα που παρουσιάζουν έχουν την αληθοφάνειά τους αλλά πουθενά δεν αναφέρεται η πηγή του κακού, δηλαδή ο θάνατος της παραγωγής.


Το Ηνωμένο Βασίλειο των μελλοθάνατων
Η πάλαι ποτέ κραταιά αυτοκρατορία του Ηνωμένου Βασιλείου «κινδυνεύει» άμεσα και θα πρέπει οι Βρετανοί να σφίξουν το ζωνάρι διότι έχουν σήμερα έλλειμμα συνταξιοδότησης ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί κατά 4% ετησίως και να φτάσει τα 33 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2050. Αυτό σε μια χώρα της οποίας το συνολικό ΑΕΠ είναι 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, όπερ σημαίνει ότι το έλλειμμα είναι ήδη μεγαλύτερο από το σύνολο της οικονομίας -ακόμη και αν ο πληθωρισμός είναι μέτριος- η κατάσταση θα επιδεινωθεί.
Οι υπολογισμοί έγιναν πριν το Brexit, πράγμα που σημαίνει πως η κατάσταση μάλλον θα γίνει χειρότερη, διότι τα πρώτα μηνύματα από το International Longevity Centre, είναι ζοφερά αφού προτρέπει τους νέους εργαζόμενους από τώρα να αποταμιεύουν το 18% των ετήσιων αποδοχών τους με την ελπίδα όταν συνταξιοδοτηθούν να «επιβιώσουν».
Τα ίδια συμβαίνουν και στην Ιρλανδία όπου το 80% πιστεύουν πως δεν θα μπορούν να ζήσουν με την σύνταξή τους και το 47% δεν έχει καθόλου σύνταξη.

Όποιος πιστεύει πως τα φερόμενα ως δημοσιονομικά πειθαρχημένα κράτη είναι σε καλύτερη μοίρα, κάνει λάθος. Για παράδειγμα ο παράδεισος της «πειθαρχίας», η Ελβετία φαίνεται να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα καθώς το εθνικό συνταξιοδοτικό σχέδιο παρουσιάζει ελλείμματα όσο ο πληθυσμός μεγαλώνει. Οι Ελβετοί ψηφοφόροι απέρριψαν πρόσφατα σχέδιο μεταρρύθμισης των συντάξεων που θα ενίσχυε το σύστημα αυξάνοντας την ηλικία συνταξιοδότησης των γυναικών από τα 64 σε 65 έτη, αυξάνοντας τους φόρους και τις απαιτούμενες εργοδοτικές εισφορές.
Η λογική των ψηφοφόρων δεν αλλάζει σε κανένα κράτος όσον αφορά την αξιοπρέπεια της ζωής των απόμαχων της εργασίας αφού εξαρτώνται από το χρήμα.

Η πανευρωπαϊκή κρίση των συντάξεων
Πριν συνεχίσουμε με τα προβλήματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να θυμηθούμε πως ο καπιταλισμός ήθελε παραγωγή και κατανάλωση εξασφαλίζοντας ακόμη και στον απόμαχο της εργασίας την συνέχεια της κατανάλωσης μέσω της σύνταξης. Το νέο σύστημα τα θέλει όλα χωρίς να δώσει τίποτε. Ούτε καν εργασία δεν προσφέρει και ειδικά παραγωγή για να αποκομίσει κέρδος με σκοπό να διαχειριστεί και την ζωή των συνταξιούχων.


Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ισπανία δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, κι αυτό γιατί πληρώνουν συντάξεις κάθε χρόνο από τον από τον γενικό προϋπολογισμό τους, πράγμα που σημαίνει αφαίρεση από τα έσοδα των δημόσιων ταμείων τους.
Η «κρίση» για τις χώρες αυτές είναι αρκετά προβλέψιμη, καθώς ο αριθμός των συνταξιούχων αυξάνεται ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που πληρώνουν φόρους μειώνεται σταθερά. Όσο κι αν φαίνεται πως η Ελλάδα βούλιαξε και η Ισπανία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις, αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί το μεγάλο κόλπο της Ισπανίας για το εθνικό συνταξιοδοτικό σχέδιο με την επιλογή να «δανείσει πλεονάσματα» με σκοπό το κέρδος για την ενίσχυση του συνταξιοδοτικού θα γυρίσει μπούμερανγκ και θα έχει τεράστια ελλείμματα.
Αυτό θα συμβεί διότι όπως και στις ΗΠΑ, το πρόγραμμα της Ισπανίας ονομάζεται "Κοινωνική Ασφάλιση", αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε κοινωνική ούτε ασφαλής. Τόσο οι αμερικανικές όσο και οι ισπανικές κυβερνήσεις επέβαλαν υποτιθέμενα προγράμματα συνταξιοδότησης για να συγκεντρώνουν χρήματα και να τα διαθέτουν σε άλλους σκοπούς.
Το ισπανικό ταμείο αποθεματικών είχε κάποτε 66 δις ευρώ και η εκτίμηση είναι πως θα εξαντληθούν πλήρως μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του 2018.
Γιατί θα εξαντληθούν; Μα γιατί φταίνε οι «εγκληματίες» και παρείσακτοι συνταξιούχοι.
Υπάρχουν 1,1 εκατομμύρια περισσότεροι συνταξιούχοι από ό, τι πριν από μόλις 10 χρόνια. Και καθώς όλο και αυξάνονται οι συνταξιούχοι, το πρόβλημα θα μεγαλώνει αφού θα υπάρχουν λιγότεροι εργαζόμενοι για να τους υποστηρίξουν. Με ποσοστό ανεργίας 25% μεταξύ των νέων εργαζομένων το σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
Με πιλοτικό πρόγραμμα την Ελλάδα οι «ειδικοί» φωνάζουν πως υπάρχουν «πολλές» χώρες που έχουν συνταξιούχους σε ηλικία κάτω των 60 ετών. Για την εργασία και την παραγωγή δεν μιλάει κανένας ειδικός.
Μάλιστα οι «αναλύσεις» δείχνουν πως σ' αυτές τις «πολλές» χώρες λιγότερο από το 25% των εργαζομένων συνεισφέρουν στα συνταξιοδοτικά προγράμματα. Το ποσοστό αυτό θα πρέπει να διπλασιαστεί τα επόμενα 30 χρόνια για να καταστούν τα προγράμματα βιώσιμα. Το αν θα υπάρχει εργασία για αυτούς που πρέπει να συνεισφέρουν δεν απασχολεί τους «ειδικούς».


Χωρίς παραγωγή σκοτώνεις τα άλογα πριν γεράσουν
Η Wall Street Journal στης οποίας το πρωτοσέλιδο θα δούμε κάποτε και την final solution για τους συνταξιούχους, πρόσφατα παρουσίασε μια ζοφερή έκθεση σχετικά με τα δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία στην Ευρώπη. Δεν το λέει από τώρα άμεσα αλλά το αφήνει να εννοηθεί: Θάνατος στους συνταξιούχους.
Διασπείροντας φόβο και τρόμο η εφημερίδα ενημερώνει πως ο πληθυσμός των συνταξιούχων στην Ευρώπη, που είναι ήδη ο μεγαλύτερος στον κόσμο, συνεχίζει να αυξάνεται. Όσον αφορά στους Ευρωπαίους ηλικίας 65 ετών και άνω που δεν εργάζονται, υπάρχουν 42 για κάθε 100 εργαζόμενους και αυτοί θα αυξηθούν σε 65 ανά 100 έως το 2060, σύμφωνα με το γραφείο δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Πολωνία έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη που σημαίνει ότι δεν είναι ζήτημα βορρά-νότου. Η Αυστρία, η Γερμανία, η Σλοβενία και άλλες χώρες ​​αντιμετωπίζουν τις πιο δύσκολες δημογραφικές προκλήσεις μαζί με την Ελλάδα.
Η μετανάστευση, όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και την Πολωνία, δεν λύνει το πρόβλημα. Η γερασμένη Ευρώπη έχει τραγικούς αριθμούς σε ηλικίες που είναι 65 ετών και άνω έναντι άλλων περιοχών.
Οι σειρήνες έχουν ηχήσει εδώ και καιρό για τους συνταξιούχους της Ευρώπης οι οποίοι ένιωθαν μακρυά από το πρόβλημα των συνταξιούχων της Ελλάδας. Το νέο σύστημα μπορεί να αναφωνήσει γεμάτο υπερηφάνεια: «Ο Henry Ford πέθανε, ζήτω ο Mark Zuckerberg». Και στις δυο περιπτώσεις τα θύματα ήταν και θα είναι οι λαοί. Μόνο που στην δεύτερη ετοιμάζεσαι από την παραγωγική ηλικία να πεθάνεις αναξιοπρεπώς.

22 σχόλια :

  1. Ανώνυμος17/11/17 22:23

    Καλα αυτοι οι περιφημοι συνταξιουχοι δεν εχουν ψηφο να τα κανουν πουτανα ολα...μα ηλιθιοι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/11/17 22:37

    Ο ΧΨ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ;ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/11/17 07:55

    ΜΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/11/17 09:02

    Ο λοβερδος το ειπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/11/17 09:23

    Συνταξιούχος ετών 47 από ΔΕΗ ΟΤΕ ΟΣΕ ΕΛΤΑ κλπ με σύνταξη 3.000 ευρώ (και λίγα λέω) μηνιαίως (14 συντάξεις)........

    Είχε αδικηθεί ο άνθρωπος!!!!!!!

    και ψήφισε Τσίπρα, χρυσή αυγή και Καμένο γιατί του κόψανε τη σύνταξη που είχε πληρώσσει ρεεεεεε.......

    αυτοί είναι οι συνταξιούχοι που τώρα τους θες να τα σαρώσουν όλα.......

    Άμα δεν κοιταχτείτε στον καθρέφτη να γνωρίσετε τη μούρη σας μην περιμένετε προκοπή......

    τώρα θα αρχίσουν οι "οικονομολόγοι" να μιλάνε για χρηματιστήρια για PSI για μεγάλες εισφορές (που δεν πληρώνουν) και πάει λέγοντας..

    Πάντα φταίνε οι άλλοι!!!!!

    Όταν μετά από 8 χρόνια κρίσης ακόμα νομίζεις ότι σε ψεκάζουν και την έχουν πέσει στον τόπο της επαγγελίας (Ελλάδα) με τα πλούτη της....τότε να πεις στα υπόλοιπα παιδάκια που μείνανε ή έρχοντα να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΟΥΝ, γιατί εδώ δεν υπάρχει ΕΛΕΟΣ..

    (όχι ΄ότι το θέλω να φύγουν, αλλά αν πρόκειται να εξαρτιέται η τύχη τους από τέτοια βούρλα και όλους αυτούς τους ηλίθιους που παρασύρθηκαν ή ονειροβατούν από εθνολαϊκιστές, ναι να φύγουν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/11/17 15:19

    Δε λαϊκίζουν, αλλά καραμερίζουν...

    Και δεν μας φτάνουν τα εγχώρια βούρλα που σπάνε και καίνε, πλακώσανε και αλλοδαπά.....ήρθαν να ενισχύσουν την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!

    κρατάτε με ρεεεεεεεε, βαλθήκανε να με ξεβγάλουν από την πίεση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/11/17 17:33

    ΠΕΣ ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΟ ΚΑΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΕΑΥΓΓΕΛΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/11/17 17:59

    Δε συμφωνω με το αρθρο...τους γερους της Ελλαδος ξεκαναν...η εκτιμηση που κανει ειναι αποπροσανατολιστικη..εχουν περικοψει μεχρι και 70% συνταξεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/11/17 19:46

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ!!!

    ό,τι το ασφαλιστικό δεν τακτοποιήθηκε από κανέναν για τα τόσα και τόσα στραβά του.....

    40άρηδες και 45άρηδες στρατιωτικοί συνταξιούχοι
    (πολλοί δε με μεγάλους βαθμούς, άρα και μεγάλες συντάξεις)

    50άρηδες, στην καθολική τους πλειοψηφία, των ΔΕΚΟ
    (με παχυλότατες συντάξεις)

    33χρονες, 35χρονες και εκατοντάδες χιλιάδες 40χρονες γυναίκες συνταξιούχες
    (λόγω 15ετίας, αφού πολλές είχαν διοριστεί 18 χρονών σε ΔΕΚΟ τράπεζες κλπ)

    Οι ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών κατασπαταλήθηκαν και φαγώθηκαν από τα παρακάτω ντιλς

    1. Για πολλά πάρα πολλά χρόνια ήταν άτοκα και μόνο ο Αντρέας έβαλε κάποιο τόκο.
    (ενώ ο πληθωρισμός ήταν διψήφιος)

    2. Δόθηκαν θαλασσοδάνεια στους μεγαλο-εφοπλιστές από τον Εθνάρχη με το πρόσχημα των επενδύσεων και της ανάπτυξης
    (η αλήθεια είναι ότι φάγανε τα δάνεια και παρέδοσαν χρεωκοπημένες επιχειρήσεις, τις οποίες ανέλαβε ο κρατικός προϋπολογισμός, πάλι επί Αντρέα για να μην βρεθούν χιλιάδες στο δρόμο)

    3. Χρησιμοποιήθηκαν για να δοθούν συντάξεις σε παλινοστούντες έλληνες, συντάξεις χαριστικές (τυφλών, μουρλών, ψεύτικων αναπήρων και ων ουκ έστιν αριθμός). Πελατειακές σχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μεγάλες πιέσεις από τους εργολάβους των εργατικών δικαιωμάτων του ΚΚΕ και ΚΚΕεσωτ.
    (για θυμηθείτε τους τυφλούς ταξιτζήδες, τους κουτσούς αθλητές, θυμηθείτε τον δικό μας Καραμπέτσο που είχε δόσει συντάξεις αναπηρίας στην "εθνικόφρονα" μιση γλανιτσιά και όχι μόνον....για ρώτα τον πατέρα σου μάτι να σου πει)

    4. Και ήρθε ο επενδυτικός οίστρος, τότε που όλοι μα όλοι αγοράζαμε χαρτιά (δήθεν μου τάχα μου εταιρειών) και μας πέρνανε τις οικονομίες ετών...ήρθε το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΉΡΙΟ!!!!! και δεχτήκαμε όλοι οι εργαζόμενοι να τοποθετηθούν τα λεφτά των ασφαλιστικών μας ταμείων σε μετοχές αγνώστων και αμφιβόλου δυναμικότητας εταιρειών, ή τουλάχιστον δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς μα κανείς!!!

    (το δεχτήκαμε, αφού παίζαμε τα δικά μας λεφτά, δεν θα διαμαρυριόμαστε δα για αυτά των ταμείων μας, μας είχαν άλλωστε εκπαιδεύσει τα ΜΜΕ με τις ροζ σελίδες και φυσικά το πολιτικό σύστημα που καμάρωνε για την ανάπτυξη της χώρας.......Θυμάμαι μέχρι και προεκλογικές αφίσες του ΠΑΣΟΚ και τον Σημήτη να κάνει σαρδάμ περηφανευόμενος για την ανάπτυξη του χρηματιστηρίου)

    5. Και εξελιχθήκαμε χρηματιστηριακώς!!!! Ήρθανε τα δομημένα του Τσιτουρίδη και του μεγάλου ηγέτη του Κωστάκη. Πόσα δις γίνανε βιδάνιο στο γύρισμα από εταιρεία σε εταιρεία....πόσα δις προμήθειες φαγόθηκαν.....

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/11/17 20:14

    (συνέχεια)

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ!!!!!!

    6. Το διαχρονικό πλιάτσικο στα ασφαλιστικά μας ταμεία από το κύκλωμα φαρμακοβιομηχάνων, φαρμακοποιών, γιατρών και διαγνωστικών κέντρων..

    Πάνω από 150 δις σημερινά με πρόχειρους υπολογισμούς υπολογίζονται ότι έχασαν τα ταμεία μας σε υπερσυνταγογράφηση, σε πολυφαρμακεία, σε απίθανες καταστάσεις και εξετάσεις, τα τελευταία 30 χρόνια


    7. Και ήρθε η χρεωκοπία το 2009-2010....

    Και μπροστά στην άτακτη χρεωκοπία και την πείνα που θα ακολουθούσε σε μια ξεβράκωτη χώρα, το τότε πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε να πάρει μέτρα, και ευτυχώς που πήρε!!!!!

    ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ.....ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΔΙΚΑΙΑ!!!!

    Την έπεσε στους μισθωτούς και συνταξιούχους

    Δεν κυνήγησε καν τη φοροδιαφυγή, που τότε γινόταν ακόμα τζίρος

    Και ήρθαν τα μνημόνια.....

    Εδώ θα γράψω κάτι που ίσως προκαλέσει το θυμό κάποιων αδαών πατριωτών, παρά καλοπροαίρετων του δικαίου.

    Ήρθε το PSI του Βενιζέλου. 120 δις κούρεμα του χρέους της Ελλάδας. Σε σημερινές τιμές ανεβαίνει από ειδικούς στα 180 δις.

    (Η μεγαλύτερη διαγραφή χρέους που έγινε ποτέ στην υφήλιο!!!!)

    Φυσικά όταν κουρεύεις τα ομόλογα του συνταξιοδοτικού ταμείου των Νορβηγών, που είχαν πάρει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δεν μπορείς να αφήσεις έξω τα δικά μας ταμεία. Θα μας πήγαιναν στα διεθνή δικαστήρια και θα ακυρωνόταν το κούρεμα των ΔΑΝΕΙΩΝ που είχαμε πάρει και είχαμε μετά ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, άλλος λίγο, άλλος πολύ...

    (έχασαν λένε 17 δις)

    Σταγόνα στα εκατοντάδες δις των προηγούμενων περιπτώσεων, αλλά και πάλι οφελήθηκε το κράτος.

    Τέλος πάντων δεν θα πείσω εγώ τον κάθε εμμονικό (εδώ πιστεύει ότι μας ψεκάζουν) ότι το PSI οφέλησε την χώρα μας.

    Όμως συνεχίστηκε η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, ήρθε καπάκι η ανεργία, πόροι δεν μπαίνανε στα ταμεία μας, οι μισθοί μειώθηκαν πολύ άρα λιγότερες εισφορές στα ταμεία μας και μπροστά στα νέα ελλείματά τους, να και άλλες περικοπές, να και άλλες εισφορές και μειώσεις και μάλιστα προ-νομιμένες (περικοπές συντάξεων από 2019 και που ξέρεις από το 2018 με τον νόμο του Κατρούγκαλου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω μας δουλεύει κιόλας ότι οι συντάξεις θα αυξηθούν άμα και εφόσον....)

    Και έφτασαν τις συντάξεις στο μη παρέκει.....

    και οι κλέφτες γελάνε, με τα λεφτά έξω (και υπουργοί τα έχουν έξω)

    και παραγωγή δε γίνεται, αφού οι επενδύσεις δεν γίνονται ή ακόμα ακόμα εμποδίζονται από ψεκασμένα μυαλά, εμμονικής δήθεν μου τάχα μου αριστεροσύνης.

    Και είμαστε σε έναν κατήφορο....

    Ειδικά για το ασφαλιστικό δεν θα ξεχάσω ποτέ την εποχή του Γιαννίτση με τον Σημίτη πρωθυπουργό, τους αφρούς που βγάζαμε στις διαδηλώσεις και ειδικά εμείς οι αριστερο-πασόκοι γιατί βεβήλωνε το προοδευτικό μας ίματζ, ο νεοφιλελές....


    Άκου ανθρωπίσκο,

    Οι πελατειακές σχέσεις μας φάγανε....

    Όποιος πολιτικός τόλμαγε να πάρει μέτρα να περισώσει κάτι, ήξερε ότι θα εξαφανιστεί πολιτικά και ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ.

    Θα δώσω πάλι ένα μικρό παραδειγματάκι που πάλι θα θυμώσει τους ελληναράδες, αλλά ας είναι.

    Ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ από το 2010-2014 τόλμησε να πάρει, έστω και μη δίκαια μέτρα, και το εξαφάνισες.

    Του χρέωσες τα πάντα και ακολούθησες τους εθνολαϊκιστές και τους λεβεντομαλάκες και είδες τα χαϊρια μας και θα τα δεις ακόμα χειρότερα....

    Και τώρα ετοιμάζεσαι να φέρεις τον ακρονεοφιλελευθερισμό και τα μονεταριστικά καθίκια να σε σώσουν.....

    Ας είναι.....εγώ θα μείνω πιστός στην άποψη

    ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ και όλοι μαζί να κοιτάξουμε την παραγωγή πλούτου, γιατί από κει ξεκινάνε όλα και τελειώνουν όλα

    (ο χωρίς ψευδώνυμο) κοινώς χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/11/17 20:33

    Και μια διευκρίνηση απλή και συνοπτική.

    Η παραγωγή πλούτου σταμάτησε για πολλούς και διαφόρους λόγους και κυρίως λόγω ανταγωνιστικότητας.

    Πέφτοντας η ανταγωνιστικότητα, μεγάλωνε το χάσμα εξωτερικού ισοζυγίου πληρωμών (περισσότερες οι εισαγωγές από τις εξαγωγές)

    Αυτό το έλλειμα δεν επέτρεπε να λειτουργήσει το κράτος (μισθοί συντάξεις και γενικά έξοδα)

    Το πολιτικό σύστημα κατέφυγε στην εύκολη λύση του δανεισμού
    (ο Κωστάκης της Ραφήνας το τερμάτησε στην 5ετία 2004-2009)

    Δανειζόταν για να λειτουργήσει και να συντηρήσει τις πελατειακές του σχέσεις (διορισμούς, αυξήσεις, παροχές κλπ)

    Και ύστερα ήρθε η χρεωκοπία!!!!

    Το 2009 ο Κωστάκης παρέδοσε μια χρεωκοπημένη χώρα στον ΓΑΠ.

    Και αντί να βάλουν πλάτη όλοι τότε και να παρθούν κάποια μέτρα που έπρεπε, άρχισαν τα όργανα και τα βιολιά

    Άρχισε το πετροβόλημα, η πάνω και η κάτω πλατεία, τα καραγκιοζιλίκια των δικαστηρίων των δοσιλόγων, τα ζάπεια, οι φαιοκόκκινες παρελάσεις δέρνοντας και καίγοντας κλπ

    Και ακόμα μετά από 8 χρόνια μυαλό δε βάζουμε.....γι' αυτό σκιάζουμαι, μάτι μου, ότι θα μας βρούνε κι' άλλα......το νου σας, τσιουπάκο μου, το νου σας μη μας βρούνε τρανά κακά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/11/17 22:37

    ΚΟΨΕ ΑΖΙΜΟΥΘΙΟ ΕΧΕΙΣ ΧΑΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΝΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος19/11/17 04:44

    Εσυ ΧΨ ποσω χρονω πηρες συνταξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/11/17 10:15

    Στα 65, αν αυτή είναι η απορία σου και ήδη είμαι 10 και χρόνια συνταξιούχος, αλλά και αν πήρα και γω στα 45 μου, αυτό σημαίνει ότι ήταν σωστό??? ΄

    Και φυσικά δεν φταίνε οι συνταξιούχοι που βγήκαν μικροί, αλλά αν κάποιος πήγε να κάνει κάτι (πχ Σημίτης με Γιαννίτση, ανεβήκαμε στα κεραμίδια). Σαν κοινωνία, σαν κράτος έπρεπε να το έχουμε αλλάξει και όχι να περιμένουμε τον κάθε τροϊκανό (μπαρντόν τον κάθε θεσμό...) να μας το επιβάλλει.

    Αν κάποιος κατακρίνει μια πρακτική, η οποία έχει βρει και σε μας θετική εφαρμογή, τότε αρχίζουμε και τον βρίζουμε, τον στοχοποιούμε και τον τοποθετούμε στο στρατόπεδο του "κακού".

    Δυστυχώς, πολύ δύσκολα κατακρίνουμε κάτι που μας εξυπηρετεί, ακόμα και αν είναι καραμπινάτη στρέβλωση....

    Δυστυχώς πάντα ψάχναμε το "παραθυράκι" γιατί απλά, αν βγαίναμε από την "πόρτα" θα βλέπανε όλοι αν "χωράμε" και ή θα "περνάγαμε" ή θα "φρακάραμε" και η δουλίτσα μας θα γίνόταν κανονικά ή θα γινόταν από το "παράθυρο"........ε, δεν μπορεί να ψάχνουμε συνέχεια το παραθυράκι και δεν μπορεί να είμαστε της αντίληψησ "εγώ τη δουλειά μου να κάνω"

    Η αλήθεια είναι αυτή, που σας έγραψα σε δυό συνέχειες και δεν είναι δική μου, είναι της ζωής...

    Τα πράματα είναι πολύ απλά, μην νομίζετε ότι είναι δύσκολα και πολύπλοκα, γι' αυτό προσγειώστε το μυαλό σας και μην αφήνετε κάθε δημαγωγό και αλλοπαρμένο να σας παρασύρει......αξιζετε καλύτερη τύχη, γαμώ τι μου!!!!!

    Προσγειωθείτε, γιατι η ζωή μας προσγειώνει απότομα και από το πολύ τράνταγμα, χάνουμε τον προσανατολισμό μας..

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος19/11/17 16:14

    τηρα ρε που θα συμφωνησω μαζι του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος19/11/17 19:41

    Δάσκαλε Καλά τα λες ....παρά την ηλικία σου τα θυμάσαι όλα.. ξυπνά τους λίγο ....γιατί έχουν αποκοιμηθεί από την προεκλογική Νιρβάνα του Τσίπρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/11/17 20:11

    Τι απ ολα λεει καλα..τον πηραν οι αερηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος19/11/17 22:39

    Σ όλα μπορώ να συμφωνήσω πλην του πάθους του για τον Βενιζέλο.
    Όχι ρε πατριώτη, που οι άλλοι σε αποκαλούν δάσκαλο, εδωπα δεν είσαι σωστό ς,έχεις βάψει πολύ την ψυχή σου(ψχ) με πράσινη μπογιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος20/11/17 09:47

    Το Βενιζελο τον ψηφισα να μη βγεαρχηγος ο ΓΑΠ..φαντασου που καταντησα ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/11/17 10:59

    Εγώ τ αντίθετο ακριβώς. Τον θεωρώ μπουλντογκ τον χοντρό.Κι έτσι ψήφισα το άλλο. Ξεφτίλα και για μένα. Δεν με συγχωρώ με τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος20/11/17 15:58

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κεφάλι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Να κατέχει το νομικό Ευρωπαϊκό δίκαιο και όλες τις τάσεις των κρατών και να προσγειώνει τους εταίρους σε κοινή σύμπραξη ...... όσοι τον κατηγορούν.. είναι μακριά νυχτωμένοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος20/11/17 19:06

    Σε μεγεθος δεν υπαρχει ειναι σιγουρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.