Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Ένας άνθρωπος όταν ύστερα από πολλά χρόνια αγώνα και περιπλάνηση στην ξενιτιά, γυρίσει στην πατρίδα , ακουμπήσει στις πατρικές πέτρες και σβαρνίσει γύρω του με τη ματιά του, τις γνώριμες πυκνοκατοικημένες παιδικές θύμησες , τις νεανικές λαχτάρες ,το σπίτι του, τα τοπία του χωριού , δακρύζει !!.Κι ο Χρόνης δάκρυσε πολλές φορές όταν ερχόταν στο μακροπόθητο πατρικό χώμα! Δάκρυσε όμως περισσότερο    σ αυτό το ταξίδι ,που ήταν ο επίλογος και η επισφράγιση σε μια σειρά ταξιδιών από τις επισκέψεις που έκανε με τους Σουηδούς. Είναι από τους λίγους συμπατριώτες μας   που ένοιωθε πάντα την αυστηρή φωνή του χωριού του να του υπενθυμίζει το χρέος που έχει απέναντι του  και
το οποίο εκτελούσε στο ακέραιο.

. Κάθε πλάνο έχει τη δική του ομορφιά και δύναμη,
 κι όλα μαζί οδηγούν στην εκπληκτική  περιγραφή
 της σχέσης του Χρόνη με το χωριό του  .
κλικ πάνω στην φωτο
Χθες το βραδύ στο Λουτράκι στο ξενοδοχείο ΑΧΧΙΛΕΙΟ που συνεργαζόταν όλα αυτά τα χρόνια, οργάνωσε ελληνική βραδιά με παραδοσιακή μουσική και χορούς .
Καλεσμένοι του  μεταξύ άλλων τα ΔΣ Αθήνας και Τρίπολης και ο αγαπητός του φίλος Καλύβας εκδότης  της εφημερίδας “Γορτυνία“ ο οποιος του απένειμε και  τιμητική διάκριση 
 Στην ομιλία του ο Καλύβας αναφέρθηκε στην  επιτυχημένη επαγγελματική  δουλειά
 του Χρόνη στο εξωτερικό: "Αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση   για την φιλοπατρία σου αυτή ,είπε μεταξύ άλλων , και είσαι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδος στο εξωτερικό. Η απαράμιλλη εργατικότητα σου ,η συνέπεια  και ο σεβασμός στον πελάτη , το ήθος σου η καλοσύνη σου, το χαμόγελο σου , ήταν αυτά που σε ανέδειξαν εδώ και στο εξωτερικό.
Αγαπητέ μου Πολυχρόνη ,γερόλυκε Έλληνα της ξενιτιάς,σου εύχομαι και στο υπόλοιπο της ζωής σου να είσαι  σφριγηλός και δυνατός όπως τώρα.
Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και αγάπης στο πρόσωπό σου ,επίτρεψε μου να σου προσφέρω μια αναμνηστική πλακέτα για να σου θυμίζει συνέχεια τον γενέθλιο τόπο σου και την εφημερίδα που επί 45 χρόνια και έχεις δεθεί άρρηκτα μαζί τους"   
Ο αγαπητός συμπατριώτης μας Χρονης προσέφερε οικονομικά κι φέτος όπως και πέρσι 200 € στον  τον σύλλογο της Αθήνας .  Ο σύλλογος της Αθήνας τον ευχαρίστησε και επιφυλάχτηκε για την δικιά του ανταπόδοση  



1 σχόλιο :

  1. Γιώργος Μπουρέκας14/9/14 21:22

    Περασαμε μια ομορφη βραδυα στο Λουτρακι με τον πατριωτη μας το Χρονη(Πολυ τον φωναζουν οι σουηδοι που φιλοξενει το εξαιρετικο γραφειο του) κι ετσι ειχα την ευκαιρια να τον γνωρισω.. Διαπιστωσα οτι ειναι καλυτερος απο την καλη φημη του και τιμαει το χωριο μας εκει στη δευτερη πατριδα, που διαπρεπει στον τουριστικο τομεα οχι μονο επειδη εδω στη Γλανιτσια γεννηθηκε αλλα και γιατι ο ιδιος προσφερε και προσφερει με το να φερνει τους σουηδους τουριστες στο χωριο μας,δειχνοντας ποσο αγαπαει αυτη τη μικρη πατριδα.Τελειωνοντας η βραδυα μου προσφερε ευγενικα κι αθορυβα 200 ευρω για το συλλογο...το ιδιο εκανε και η Γιωτα του Καριουση στελνοντας 500 ευρω για τις αναγκες του συλλογου..τους ευχαριστουμε και τους δυο και ευχομαι να βρεθουν μιμητες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.