Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Κόψαμε την πίτα ,ενώσαμε την φωνή μας για τα προβλήματα

κλικ στην φωτογ.  για το άνοιγμα του άλμπουμ
Κυριάρχησε η συζήτηση για τα προβλήματα του χωριού  στην κοπή της πίτας
 Με συγκρατημένη αισιοδοξία, χαιρέτισε ο πρόεδρος Κώστα Γιαννόπουλος, τους Γλανιτσιώτες που έσπευσαν να δώσουν το παρόν στην ικανοποιητική,από συμμετοχή   ετήσια μάζωξη για την κοπή της πίτας του Συλλόγου . Γινόμαστε λιγότεροι, είπε ξεκινώντας την ομιλία του αναφερόμενος στα πρόσφατα πένθη του χωριού, ειδικά αυτά των νέων ανθρώπων, και συλληπήθηκε τους οικείους τους. Οι δεσμοί όμως του Συλλόγου με το χωριό και τους φίλους του χωριού, συνέχισε ο πρόεδρος,  πρέπει να διατηρηθούν ανέπαφοι και συνεκτικοί, αφενός για να κρατάμε ζωντανό το χωριό αλλά και γιατί πολλά είναι τα προβλήματα του χωριού, που παρά την προσπάθεια και του Συλλόγου και των αρμόδιων δεν έχουν βρει ακόμη λύση. Προβλήματα που συζητήθηκαν και απασχόλησαν και το Διοικητικό Συμβούλιο, κυρίως τους συγχωριανούς που ζουν στο χωριό αλλά και φίλους του που το επισκέπτονται.
Οξυμένα  είναι αυτή τη στιγμή τα σκουπίδια, το νερό για το οποίο, παρόλο που είναι εποχιακό, πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση,  και  η ανάπλαση της πλατείας, για την οποία επαναλαμβάνω δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως χώρος πάρκινγκ, αλλά να είναι χώρος συγκέντρωσης και παιχνιδιού, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και το γνωστο θέμα της αποχής των κατοίκων από  τα  καφενεία του χωριού, που είναι περισσότερο μια κρίση της κοινωνίας του χωριού.
Στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας στους δύσκολους καιρούς που διαβαίνουμε και με την οικουμενική ευχή αλυπίας “κι αυτά θα περάσουν”, πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος Γιώργος Γιαννόπουλος αναφερόμενος στην κρίση που ζούμε ,ενώ τόνισε τον παραλογισμό του πλανήτη που ζούμε καθώς επίσης ότι πρέπει να ξανά κτίσουμε  την κοινωνική συνοχή μας .   Ο γιατρός συντοπίτης και δήμαρχος  του Δήμου Αγ.Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος ευχαρίστησε για άλλη μία φορά όλους όσους παρευρίσκονταν "στο χώρο αυτό του πολιτισμού” και στηρίζουν το Σύλλογο.
Στη συνέχεια κόπηκε η πίτα, και τα κομμάτια για το χωριό, την εκκλησία, την Παναγία και το σύλλογο παρέλαβαν οι καθ’ύλην αρμόδιοι συντοπίτες, ενώ μοιράστηκαν σε όλους τα κομμάτια. Το φλουρί ήταν ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα που χάρισε στο Σύλλογο ο Μηνάς Μποσμής (γιός της μακαρίτισσας της Γαρούφως ) καθώς και ένα διήμερο στο Ναύπλιο προσφορά του Χρήστου Κωστούρου (γιός της Ουρανίας του Παπά )

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο συντοπίτης βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, η κα Εύη Τατούλη , η αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας κα Αναγνωστοπούλου .η Πένυ Καλύβα ,γραμματέας της πανγορτυνιακής ομοσπονδίας  που ευχήθηκαν σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη, ενώ διαμήνυσαν ότι θα βρίσκονται στη διάθεση όλων για να συνδράμουν από όποια θέση μπορούν.

Στο βήμα ανέβηκαν έδωσαν τις ευχές τους αλλά και έκαναν προτάσεις προς το σύλλογο ο Χρήστος Μποσμής, ο Βαγγέλης, Χριστόπουλος (Τζίρακας) ο Φώτης Φουρνόδαυλος, η Ελένη Σφήκα σύζυγος του Θοδωρή του Κομπόλη η οποία και ανέπτυξε και το θέμα  των δασικών χαρτών   και τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν σ όλη την Γορτυνία και κάλεσε Δήμο και Περιφέρεια για άμεση παρέμβαση στην πολιτεία   Η  αποκάλυψη-έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η ανάγνωση δύο ποιημάτων του Γιώργου Μπουρέκα από τον Γιάννη Σταθόπουλο, τα οποία είχε ανακαλύψει ο Χρήστος Μποσμής σε μια έκδοση του 1977.

Προς το τέλος της εκδήλωσης έφτασε και ο δήμαρχος  της Γορτυνίας, Ιωάννης Γιαννόπουλος ο οποίος πήρε το λόγο και αφού έδωσε τις ευχές του αναφέρθηκε εκτεταμένα στα προβλήματα του χωριού και ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, από πλευράς δήμου και περιφέρειας, ενώ επεσήμανε τη λιγοστή πλέον - υπό τις συνθήκες οικονομικής κρίσης της χώρας - χρηματοδότηση του δήμου, ενώ για την πλατεία είπε ότι πρέπει να γίνει λεπτομερής μελέτη γενικής ανάπλασης και για αλλά σημεία του χωριού και να κατατεθεί στον αρμόδιο φορέα για έγκριση. 
Για το πρόβλημα του νερού ειπε οτι υπάρχει μελέτη για το νερό του κουρπού που θα τροφοδοτήσει και αλλα χωριά της Γορτυνίας.
Τα βίντεο τράβηξε ο "προεδράκος" και τις φωτογραφίες η Θάλεια 



ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
br>
br>
br>

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος21/2/17 11:58

    Ολα τέλεια και πολυ καλοι ολοι οι ομιλητες
    και το χρονου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ28/2/17 17:13

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.